E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMuson yağmurları geçti mi?---

Muson yağmurları geçti mi?

Muson yağmurları geçti mi?
25 Mayıs 2021 - 09:01 borsagundem.com

A1 Capital Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalardaki gelişmeler inceleniyor

Piyasada enflasyon endişelerinde şimdilik azalmanın oluşması ve kripto paralara gelen alımların etkisi ile küresel hisse senedi endekslerinin geçtiğimiz haftada maruz kaldıkları düşüşleri telafi etme çabası içerisinde olduğunu görmekteyiz. Bu noktada ABD 10 yıllık tahvilin getirisinde de gevşeme yaşandığını yalnız bu geri çekilmenin güçlü olarak değerlendirilmemesi gerektiğin in altını çizelim. Enflasyon endişelerinin şimdilik piyasaları bozucu ölçekte olmadığını söylesek de bu algı hızlı bir şekilde değişebilir. Bunun için iki şart bulunuyor: Birincisi açıklanacak ekonomik veriler ve ikinci olarak da FED’in yapacağı değerlendirmeler…

Hatırlatalım ki; geçtiğimiz hafta FED tutanaklarında üyelerin varlık alım miktarının azaltılmasına yönelik tartışmaların başlanması gerektiğine ilişkin yorumlarını görmüştük. Dolayısıyla bu yorumları kuvvetlendirecek ekonomik datalar piyasalarda havanın bozulmasına neden olabilir. Bu durumda Cuma günü ABD’de açıklanacak PCE verileri çok önemli bir konumda bulunuyor. Özellikle çekirdek PCE, FED’in tercih ettiği enflasyon göstergesi olması nedeniyle bir hayli kritik bir data. TÜFE verisinin %4.2 gibi çok yüksek bir oranda gelmesi sonrası piyasalarda oluşan gerginliği hatırlayalım. PCE verisi çok daha önemli bir data ve beklentiler de bir hayli kuvvetli. Piyasa beklentileri eşliğinde yorumladığımızda, manşet PCE verisinde beklenti %3.5 artış kaydedileceği yönünde. Çekirdek bazda ise %2.9 oranında yükseliş beklentisi hakim. Dataların bu şekilde gerçekleşmesi 20 yılın en yüksek seviyelerine yükseliş kaydedilmesi anlamına gelecek.

FED’in bu duruma kayıtsız kalması düşük bir ihtimal… Bu doğrultuda tutanaklarda belirtildiği gibi varlık alım miktarının azaltılmasına yönelik tartışmalara yaz sonunda başlanabilir. Bu beklentinin güçlenmesi ABD tahvil getirilerinin hızla yükselmesini sağlayarak küresel çapta satış baskısını tetikleyebilir.

Fiyatlamalar oldukça hassas bir dengede ilerlemekte. Özellikle enflasyona ilişkin veriler bu dengenin yapı taşı konumunda… 

Günün önemli şirket haberleri 25/05/2021

 

Oyak Çimento ve Bayrak Taban sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)