E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMusk’ın Twitter blöfünden servet kazandı---

Musk’ın Twitter blöfünden servet kazandı

Musk’ın Twitter blöfünden servet kazandı
06 Ekim 2022 - 10:55 borsagundem.com

Teknoloji alanındaki akıllı yatırımlarıyla bilinen milyarder yatırımcı Carl Icahn Elon Musk’ın Twitter’ı tekrar satın almaya karar vermesiyle 250 milyon dolar kâr etti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Icahn Enterprises’ın Yönetim Kurulu Başkanı Carl Icahn, Elon Musk’ın Twitter blöfünü gördü ve Twitter hisselerinden 250 milyon dolar kazandı.

Wall Street Journal’ın haberine göre Carl Icahn Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı satın almaktan vazgeçtiğini açıklamasının ardından 500 milyon dolarlık Twitter hissesi satın almıştı. 30 dolar civarından alınan 14 milyon hisse senedi sosyal medya devinin %2’sine işaret ediyordu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Tesla CEO'su Elon Musk, nisan ayında Twitter'ı hisse başına 54,20 dolara satın almayı kabul etmiş ve hisse senedinin fiyatını da bu seviyeye yükseltmişti. Ancak birkaç ay sonra Musk, Twitter’daki sahte hesapları gerekçe göstererek geri adım atmaya çalıştı. Twitter Elon Musk’ın anlaşmayı ihlal ettiği gerekçesiyle yasal yollara başvurdu. Dava süreci devam etse de söz konusu durum Twitter hisselerinin düşmesini engelleyemedi. Satışın iptal olacağı endişeleri sosyal medya devinin hisseleri 30 dolar seviyelerine geri döndürdü. Hisse senetlerinin düşmesi ise milyarder yatırımcı Icahn için dipten alım fırsatı oldu.

Musk’ın geçtiğimiz hafta Twitter’ı anlaşmanın ilk haliyle satın almayı kabul etmesinin ardından sosyal medya devinin hisseleri çarşamba günü %22 yükseldi. Hisse senetlerinin fiyatı 52 dolara ulaştı. 

Icahn’ın henüz satmadığı hisse senetlerinin toplam değeri şu anda kağıt üzerinde yaklaşık 750 milyon dolar olarak görünüyor. Bu aynı zamanda milyarder yatırımcının Elon Musk’ın Twitter hamlesi üzerinden %50’lik bir kâr sağladığı anlamına geliyor.

WSJ’nin haberine göre Icahn’ın Twitter hisselerine girmesinin en önemli sebebi olası bir mahkeme sürecinde Musk’ın kaybedeceğini öngörmesiydi. Haberde Icahn’ın Twitter hisselerine uzun vadede 30 dolar civarı değer biçtiği ancak hisselerde aşağı yönlü hareketinin sınırlı olduğunu öngördüğü belirtiliyor.

DE Shaw ve Third Point gibi yüksek profilli hedge fonu şirketleri de geçtiğimiz haftalarda Twitter hisseleri üzerinden pozisyon almıştı. Hedge fonu şirketleri de Musk’ın sosyal medya devini satın alması sürecinden faydalanmayı hedefliyordu.

18 milyar dolarlık kişisel serveti olan Icahn daha önce Apple ve Netflix gibi birçok yüksek profilli teknoloji hisse senetleri üzerinde uzun yıllar boyunca kazançlı yatırımlara imza attı. Buna karşın Icahn birkaç yıl önce bu iki hisse senedini satmayarak 40 milyar doları cebe indirme fırsatını da kaçırmıştı.

Hedge fonlarının gözü Musk’ın Twitter davasında

 

Musk'tan Twitter'a hisse başına 54,2 dolarlık teklif

 

Elon Musk'ın başı derde girecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)