E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMSCI Gelişmekte olan Piyasa Endeksi 2024 kazanımlarını sildi ---

MSCI Gelişmekte olan Piyasa Endeksi 2024 kazanımlarını sildi

MSCI Gelişmekte olan Piyasa Endeksi 2024 kazanımlarını sildi
16 Nisan 2024 - 11:53 borsagundem.com

Gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinin gösterge endeksi MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi 2024 yılındaki yükselişini sildi.

MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi %1,7 düşerek 17 Ocak'tan bu yana en büyük düşüşünü yaşadı. Şu anda yıl için %1 daha düşük işlem görüyor. Para birimi karşılığı salı günü %0,3 değer kaybederek 2024 yılındaki düşüşünü %1,8'e çıkardı.

Gelişmekte olan ülke varlıklarını etkisi altına alan riskten kaçış eğilimi, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında faiz indirimine gideceğini artık fiyatlamayan para piyasalarının beklentilerini kasım ayına çekmesine yol açtı. Tersine dönüş, pazartesi günü ABD'de açıklanan ve 23 yılın en yüksek seviyesindeki borçlanma maliyetlerine rağmn dünyanın en büyük ekonomisinin güçlü kaldığını gösteren perakende satış verilerinin ardından gerçekleşti. Doların beş gündür devam eden yükselişi yerel para birimleri üzerindeki baskıyı artırdı.

Çin'in salı günü açıkladığı ekonomik büyüme rakamlarının ardından satışlar hızlandı. Pekin, ilk çeyrek için beklenenden daha hızlı bir genişleme açıklarken, ayrıntılar toparlanmanın çoktan sönmüş olabileceğini gösterdi. Perakende satışlardaki büyüme mart ayında düştü ve sanayi üretimi tahminlerin altında kaldı.

Swissquote Bank'ın kıdemli analistlerinden İpek Özkardeskaya bir notunda, "Güçlü Çin GSYH'sı Çin hisselerine yönelik iştahı artırmamış olabilir, ancak artan Çin büyümesinin küresel enflasyonu körükleyeceği ve büyük merkez bankalarının faiz indirim planları hakkında iki kez düşünmelerine neden olacağı endişelerini artırdığı kesin" diye yazdı.

Küresel piyasalarda satış dalgası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)