E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMSB’den ‘İncirlik Üssü’ tartışmalarına ilişkin açıklama---

MSB’den ‘İncirlik Üssü’ tartışmalarına ilişkin açıklama

MSB’den ‘İncirlik Üssü’ tartışmalarına ilişkin açıklama
28 Nisan 2021 - 16:04 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanlığı, İncirlik Üssü tartışmalarına ilişkin "İncirlik Üssü TSK'ya ait Hava Kuvvetleri üslerimizden biridir, Türk üssüdür, üzerindeki tüm tesislerle birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devletine aittir" açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları kaynakları, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesinin ardından gündeme gelen İncirlik Üssü'ne ve bu üsteki ABD bayraklarının indirilmesi gerektiğine yönelik tartışmalarını değerlendirdi.

MSB Kaynakları'ndan yapılan açıklamada "İncirlik Üssü, TSK'ya ait Hava Kuvvetleri üslerimizden biridir, Türk üssüdür, üzerindeki tüm tesislerle birlikte mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti devletine aittir." ifadeleri yer aldı.

İncirlik Üssü'ndeki belirli tesislerin kullanımının, Türkiye ile ABD arasında 29 Mart 1980'de imzalanan Savunma ve Ekonomik İşbirliği Anlaşmasına göre yürütüldüğü belirtildi.

Bu anlaşmanın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, İncirlik'teki Türk Silahlı Kuvvetleri tesislerinde müşterek savunma tedbirlerine katılması için Birleşik Devletler Hükümetine izin verir" hükmünü içerdiğine işaret edildi.

Bakanlık kaynakları, "İncirlik Üssü, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Hava Kuvvetleri üslerimizden biridir, Türk üssüdür, üzerindeki tüm tesislerle birlikte mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti devletine aittir. Şanlı bayrağımız 24 saat gönderde çekilidir ve hiçbir zaman da inmemiştir. İncirlik'te bulunan 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı, hiyerarşik olarak Eskişehir'de konuşlu Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına, daha sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlıdır. Üs Komutanlığı görev ve vazifesini, üs komutanının emir ve komutasında icra etmektedir." değerlendirmesini yaptı.

 Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, 10'uncu Tanker Üs Komutanlığında ABD'nin dışında İspanya, Katar ve Polonya'ya ait unsurların bulunduğunu da ekledi.

ABD'den İncirlik Üssü açıklaması

 

Yunan basınından İncirlik iddiası!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serafettin dd28 Nisan 2021 19:31

    F35 ler oraya inmesi engellenmeli neden s400 ler var

  • Erol g.28 Nisan 2021 19:24

    İNCİRLİK ÜSSÜMÜZ F35 UCAKLARINI TESLIM ETMEYEN ABD'NİN SAVAŞ UCAKLARININ KULLANIMINA TAMAMEN KAPATILMALIDIR AYRICA TESLIM EDILMEYEN F 35 UÇAK SAYISI KADAR ABD SAVAS UCAGINA DERHAL EL KONILMALIDIR

  • Türkoğlutürk28 Nisan 2021 19:06

    Anahtar abd de olduktan sonra ne farkeder. Sağcılar üs kapatamaz.

  • mehmet 28 Nisan 2021 18:15

    türkiyedeki üslerin amerika için önemi kalmadı...şimdi üslerini yunanistana bulgaristana polonya ve romanyaya kuruyor..türklerii eskisi gibi yönlendiremiyor..niye burada faaliyet yapsın..göstermelik asker kaldı...

  • Türkoğlutürk 28 Nisan 2021 19:05

    Kapatsın o zaman. Aptalmı niye kapatmıyor.

  • Metin28 Nisan 2021 17:27

    Bizim dediğiniz yere rahatça girebiliyor, denetleyebiliyor musun. Kaç nükleer bomba var, sayabiliyor musun. Giderek Malatya'da İsrail'in İran'a karşı güvenliği için kurulu olduğunu söylenen Kürecik ve Hatay'da Suriye'yi kontrol için kurulan Kisecik Üssü'ne girebiliyor musun. Memleket bizim de..

  • mehmet28 Nisan 2021 17:01

    abd için en büyük tehlike incirlik felan değil Türkiye'nin karşı tarafa geçmesidir. bu israilin güvenliğini tehlikeye atar. kuzey ırakta kurmak istediği terörist bir  devletin baştan yok etmiş olur. düşünün satranç oynuyorsunuz konum ve önem itibarıyle en stratejik bir taşınızın oyun dışına çıkması ve hatta karşı tarafın eline geçmesi sizi nasıl sıkıntıya sokar.  kolay değil bu işler. bunak ihtiyar "soykırım" der ve bu burada kalır. sıkıntı yok. 

  • boş nutuk atmayın28 Nisan 2021 16:27

     o halde niye orada abd uçakları duruyor?  abd askerleri  dolaşıyor, abd askerlerinin lojmanları var. incirlik komple abd nin.. hala birileri  öyle değil diye nutuklar atıyorlar.

  • Hepsi Bu28 Nisan 2021 16:25

    Bu saatten sonra incirlik üssünün önemi eskiye göre daha az neden derseniz eğer herifler yunanın her yerine üs kırdu,kendi elimizle montröyü kaldırtıp karadenizde üslenme amacına girdi bizde az kalsın çanak tutuyorduk artık incirlik eskisi kadar değerli değil haydi kapadık deyin bakalım ne diyecekler ? Sorun yok kuzey ırak yeterli diyecekler o yüzden hiç kimse kuru sıkı yapmasın ne oldu tepki ? Fısssssddss

  • pinokyo seni..28 Nisan 2021 16:15

    ha ha haaa günün fıkrası bu işte :D  :D  :D 

  • Türkiye28 Nisan 2021 16:12

    Bizde biliyoruz Türkiye Cumhuriyeti mülkü olduğunu. Kullanım hakkını ABD bin elinden alınmasını istiyoruz.