E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley'den yüksek faiz artışı tahmini---

Morgan Stanley'den yüksek faiz artışı tahmini

Morgan Stanley'den yüksek faiz artışı tahmini
19 Haziran 2023 - 16:14 borsagundem.com

Morgan Stanley ekonomistleri TCMB'nin politika faizini 11,5 puan artışla yüzde 20'ye çıkarmasını beklediklerini belirtti.

BofA, Goldman ve Deutsche Bank’tan sonra Morgan Stanley de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bu hafta yapacağı toplantıda alacağı faiz kararıyla ilgili tahminlerini içeren bir bilgi notu geçti.

Banka TCMB’nin Perşembe günü yapacağı toplantıda politika faizini 11,5 puan artırarak yüzde 20’ye çıkarmasını, öte yandan iletişimde enflasyona odaklanılması ve kademeli deregülasyon yapılmasnıı beklediklerini kaydetti.

Morgan Stanley ekonomistleri Hande Küçük ve Alina Slyusarchuk Pazartesi günü yayımladıkları notta poizitif reel faizi işaret eden seviyelere hızlı bir şekilde ulaşılmasını beklemediklerini ifade etti.

İki ekonomist geçtikleri notta, “İlk adımların politika faizinin enflasyon beklentileriyle arasındaki büyük farkı kapamayı hedefleyeceğini düşünüyoruz. PPK, enflasyon beklentilerini yönetmeyi hedeflemek amacıyla büyük olasılıkla daha fazla faiz artış sinyali verecek” ifadelerini kullandı.(Bloomberg)

Merkez Bankası ciddi faiz artışı yapacak

 

Yurt içinde gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi

 

Ekonomistler TCMB faiz kararı tahminini açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İlginç 20 Haziran 2023 07:06

    Borsayı da enflasyon gibi düşünün. Bir ekmeği nasıl 40 kuruşa almak imkansız ise eğer bileşik endeksin de tekrar 1500'leri görmesi imkansız. Ekonomi dediğiniz şey bir bütündür.

  • Morgan the Mustafa19 Haziran 2023 21:54

    Bunlarda burdan ne gomisyon cıkarırız derdinde. Enflasyon yuzde 300... Halkı mı kucaga alıcanız gene 

  • FİNANS DÜNYASI19 Haziran 2023 19:14

    RTE yıllarca düşük kur, düşük faiz yüksek dış ticaret acığı bilerek verdirdi ekonomiyi yıllarca ısıtıp enflasponu patlattı  döviz rezevlerini eksiye getirdi olacağı sonunda bu idi.eğer bu olur ise borsa falan kalmaz 1500 kadar sert satışlar gelecektir.belkide erken seçim dahi olabilir.

  • Tufan19 Haziran 2023 23:13

    Lan bir git. Birşeyden anladığı yok yazmışta yazmış. Enflasyon pandemi sonrası heryerde patladı. Üstüne bu ülkede 13 il yıkıldı 150-200 milyar dolar zarar var. Rezerv mi kalır var mı sende versene!!!

  • Kaçan Grup19 Haziran 2023 18:46

    o mahur beste çalar, morganla ben ağlaşırız

  • Itri19 Haziran 2023 16:23

    Ayip ya, tum ekonomik sirlarimiz abdli bankalara veriliyor