E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley'den hisse senedi uyarısı: Keskin dalgalanmalar tetiklenebilir---

Morgan Stanley'den hisse senedi uyarısı: Keskin dalgalanmalar tetiklenebilir

Morgan Stanley'den hisse senedi uyarısı: Keskin dalgalanmalar tetiklenebilir
15 Mayıs 2023 - 13:12 borsagundem.com

Morgan Stanley analisti Wilson, ABD'de borç tavanı tartışmasının hisse senetlerinde dalgalanmalara yol açabileceğini öngördü.

Morgan Stanley'den Michael Wilson, ABD hükümetinin 31,4 trilyon dolarlık borçlanma limitinin yükseltilmesiyle ilgili tartışmanın hisse senedi piyasalarında bazı keskin dalgalanmaları tetiklemesini bekliyor.

Wilson yazdığı bir analizde; çoğu müşterinin eninde sonunda çözüleceğine ancak kısa vadeli bir oynaklık yaşanacağına inandığını yazdı ve birçoğunun olayı "piyasalar için bir kaybet-kaybet" olarak çerçevesine oturttuğunu ekledi.

2022'de ABD hisse senetlerindeki düşüşü doğru bir şekilde tanımlayan stratejist, borç tavanının X-tarihi olarak bilinen Hazine'nin nakdinin tükendiği gün kaldırılsa bile bunun potansiyel olarak likiditeyi
sıkıştırabileceğini ve endeksin yakın geçmişteki likidite değişikliklerine duyarlılığı göz önüne alındığında S&P 500'de düşüşe liderlik edebileceğini söyledi.

ABD Kongresi Bütçe Ofisi'nden kritik borç limiti uyarısı

 

"Döviz piyasaları borç limiti endişelerine odaklanmalı"

 

Yellen, borç limiti konusunda yeniden uyardı

 

ABD'de kritik borç limiti görüşmesi: Temerrüde düşme riski masada!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)