E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley'den ABD hisse senetleri için karamsar beklenti---

Morgan Stanley'den ABD hisse senetleri için karamsar beklenti

Morgan Stanley'den ABD hisse senetleri için karamsar beklenti
04 Aralık 2023 - 12:53 borsagundem.com

Michael Wilson, aralık ayının ABD hisse senetleri için zorlu geçeceğini belirterek, "Ocak etkisi" olarak adlandırılan durumun gelecek ay hisse senetlerini desteklemesinden önce "hisse senetlerinde yakın vadeli dalgalanma" getirebileceğini söyledi.

Morgan Stanley'den Michael Wilson'a göre, ABD hisse senetleri kasım ayındaki yükselişin ardından, tahvil getirilerinin dalgalanmasıyla birlikte yıl sonunu sarsıntılı bir şekilde tamamlamaya doğru ilerliyor.

Bu yıl S&P 500'ün yaklaşık %20 değer kazanmasına rağmen genel olarak düşüş eğilimini sürdüren Wilson, aralık ayının, daha yapıcı mevsimsel eğilimlerin yanı sıra "Ocak etkisi" olarak adlandırılan durumun gelecek ay hisse senetlerini desteklemesinden önce "hem oranlarda hem de hisse senetlerinde yakın vadeli dalgalanma" getirebileceğini söyledi.

Wilson, yatırımcıların geçtiğimiz yıl birkaç kez Fed'in bir pivotunu fiyatlamış olmalarına rağmen, bu sefer "hala sağlıklı bir makro zeminde" oynamasını bekledikleri için "en fazla desteği" gösterdiklerini söyledi. Stratejist, bu senaryonun "hisse senetleri için en yükseliş sonucu olacağını" yazdı.

Bank of America Corp, Deutsche Bank Group AG ve RBC Capital Markets S&P 500 için rekor bir yükseliş öngörüyor. Wilson, endeksin 2024 yılını mevcut seviyelerin yaklaşık %2 altında, 4.500 puan civarında tamamlamasını beklediği için yıl için hala genel olarak nötr.

 

ABD hisselerinde yıl sonu rallisi ihtimali azalıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)