E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: İşten çıkarmalar hisselere pozitif yansıyabilir---

Morgan Stanley: İşten çıkarmalar hisselere pozitif yansıyabilir

Morgan Stanley: İşten çıkarmalar hisselere pozitif yansıyabilir
08 Kasım 2022 - 08:00 borsagundem.com

Morgan Stanley stratejisti Wilson, "Genişleyen işten çıkarmalar hisse senetleri için yükseliş işareti olabilir" dedi.

Morgan Stanley stratejisti Michael Wilson, ABD hisse senetleri konusunda daha iyimser hale gelmeden önce şirketlerin agresif bir şekilde giderleri düşürmeleri gerektiğini bildirdi.

Stratejist, Bloomberg TV'ye verdiği demeçte, "İşten çıkarma döngüsü ciddi bir şekilde başladığında, bu aslında bizim için yükselişe geçmemizin anahtarlarından biri olacak çünkü bu, işletme kaldıracı üzerinde kanamanın duracağı anlamına geliyor" dedi.

Layoffs.fyi'ye göre, büyük teknoloji şirketleri harcamalarını kontrol etmeye çalışırken, bu yıl yaklaşık 100.000 kişinin işten çıkarıldığını duyurdu. Meta Platforms Inc.'in yarın binlerce kişiyi işten çıkarması bekleniyor. Şirket, eylül ayında ilk kez çalışan sayısını azaltma planlarını açıkladı.

İşgücünü azaltan veya bunu yapma planlarını açıklayan diğer şirketler arasında araç paylaşım şirketi Lyft Inc. ve sabit disk üreticisi Seagate Technology Holdings Plc yer alıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki insanlar üretkenliği korumak veya can sıkıntısından kurtulmak için hizmetlere daha fazla bağımlı hale geldikçe, teknoloji şirketleri salgın sırasında çok hızlı ve çok hızlı büyüdü. Ancak durgunluk riskleri belirdikçe, enflasyon artmaya devam ettikçe ve insanların davranışları pandemi öncesi normlara döndüğünden, artan masrafları yönetmek zorlaştı.

Yine de, hisse senetlerindeki bu yılki düşüşü doğru tahmin eden stratejist Wilson, sektörün öldüğünü düşünmüyor. Gelecek yıl ABD ekonomisi genişlediğinde olası bir liderlik değişikliğinin gerçekleşmesini bekliyor.

Citi, ABD hisse senetleri resesyon ihtimaliyle fiyatlanıyor

 

Goldman Sachs: ABD hisse senetlerinde cazip fırsatlar gelişiyor

 

ABD hisseleri teknik düzeltme seviyesine yaklaştı

 

Morgan Stanley: ABD hisseleri olumsuz ayrışacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)