E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri teknik düzeltme seviyesine yaklaştı---

ABD hisseleri teknik düzeltme seviyesine yaklaştı

ABD hisseleri teknik düzeltme seviyesine yaklaştı
22 Şubat 2022 - 08:22 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ayrılıkçılar ile ilgili kararı sonrasında ABD hisse piyasaları teknik düzeltme seviyelerine yaklaştı.

FED’in kur artışı beklentilerine ve Rusya-Ukrayna gerginliğine odaklanan Wall Street yatırımcıları şirket bilançolarındaki olumlu tabloyu dikkate almadı. CNN Business’ın haberine göre Rathbones’un Çoklu Varlık Yatırımları Başkanı David Coombs, “Borsalar adeta düşmek istiyormuş gibi hissettiriyor” ifadelerine yer veriyor.

Piyasalardaki yatırımcı duyarlılığını ölçen CNN Business Korku & Hırs Endeksi yatırımcıların endeksin korku tarafında yer aldığını gösteriyor. Bir ay öncesinde ise aynı endeks yatırımcıların hırslı olduğunu işaret ediyordu.

Ukrayna’daki gerginliklerin artması, ABD hisse piyasalarında teknik düzeltme baskısını artırıyor. S&P 500 vadeliler Ocak ayındaki zirvesinden bu yana yüzde 10 civarında düşüş kaydederken, büyüklükte bir geri çekilme en son 2020 yılının Eylül ayında yaşanmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi imzalaması risk iştahını baskılarken küresel hisse piyasalarında satışları tetikledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Güvenlik Konseyi'ndeki açıklamasında Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinden gelen tanınma taleplerinin değerlendirileceğini söylemesiyle Rus Borsasında düşüş yüzde 10'u aştı.

ABD Lviv'deki diplomatlarını Polonya'ya gönderiyor

 

ABD: Savaş sadece konvansiyonel yöntemlerle olmayacak

 

ABD'nin teklifi, Nepal'de sokakları karıştırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)