E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: Fed işini şu an için bitirdi---

Morgan Stanley: Fed işini şu an için bitirdi

Morgan Stanley: Fed işini şu an için bitirdi
22 Eylül 2023 - 12:22 borsagundem.com

Enflasyondaki düşüşün, Fed'in gelecek yıl faiz indirimine hazır olana kadar beklemede kalmasını sağlayacağını söyleyen Morgan Stanley ABD Baş Ekonomisti Zentner,"Burada işlerinin bittiğine dair güçlü bir görüşüm var ama kapıyı açık bıraktılar" dedi.

Morgan Stanley ABD Baş Ekonomisti Ellen Zentner, Fed'in faiz oranlarını yükselterek enflasyonu hedefe geri çekme politikasında sona geldiğini söyledi. Zentner,"Burada işlerinin bittiğine dair güçlü bir görüşüm var ama kapıyı açık bıraktılar" dedi.

Zentner, enflasyondaki düşüşün, Fed'in gelecek yıl faiz indirimine hazır olana kadar beklemede kalmasını sağlayacağını ifade ederken, kısa vadede ABD'de federal hükümetin Cumhuriyetçiler tarafından kapatılması olasılığının Fed'in Kasım toplantısında statükoyu korunması için durumu destekleyeceğini savundu.

Zentner, "Para politikası yapımında belirsizlik politika felcine yol açma eğilimindedir. Fed'in resmi olarak dişlerini geçirebileceği verilerden yoksunsak, bu durum faizlerin izleyeceği yol hakkında bir karar veremememize yol açacaktır" dedi.

Fed’in faiz hamlesi bireysel yatırımcılar için ne ifade ediyor?

 

FED’in faiz kararı sonrası kazananlar ve kaybedenler

 

Fed’de iç tartışma: Nötr faiz oranı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)