E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoodys'ten Türkiye analizi---

Moodys'ten Türkiye analizi

Moodys'ten Türkiye analizi
28 Haziran 2018 - 08:43 borsagundem.com

Moody’s'e göre Türkiye, dolarda güçlenme karşısında en kırılgan gelişen ülkeler arasında. Moody'si Türkiye'yi Arjantin, Gana, Moğolistan, Pakistan, Sri Lanka ve Zambia ile birlikte en kırılgan ülkeler arasında sıraladı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye'yi dolarda güçlenme karşısında en kırılgan gelişen ülkeler arasına gösterdi.

Moody's, Nisan ortasından bu yana dolarda devam eden yükselişin gelişen ülkelerde (EM) büyük kur düşüşüne ve rezerv erimesine neden olduğunu belirterek dış finansman ihtiyacı yüksek ülkelerin not riskinin yükseldiğini bildirdi.

Moody's'in 40 gelişen ülkeyi değerlendirdiği raporunda Türkiye, Arjantin, Gana, Moğolistan, Pakistan, Sri Lanka ve Zambia ile birlikte en kırılgan ülkeler arasında sıralandı.

Kurum, geçmişte dış finansmana bağlı olarak büyük şoklara eğilimli ülkelerin dış finansman bağımlılığını gidermeyenlerinin yeniden büyük şok yaşayabileceklerini belirtti

Raporda Şili, Kolombiya, Endonezya ve Malezya’nın da risk taşıdığı ancak kısa dönem kırılganlıklara karşı kurumsal ve finansal tamponların bulunduğu bildirildi.(Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DarkNight28 Haziran 2018 18:26

    Habire Moody s i baslik yapin , sizin secim öncesi hangi tarafta oldugunuzu görmedik mi saniyorsunuz...

  • Son28 Haziran 2018 17:57

    Her şeyde sonuncüyüz sonuncu

  • R. MUSTAFA FİDAN 28 Haziran 2018 17:27

    BUNLARA DÜNYANIN 5 TEN BÜYÜK OLDUĞUNU KAFALARINA VURA VURA ÖĞRETECEĞİZ AZ KALDI

  • Vatandaş 28 Haziran 2018 13:45

    Kredi derecelendirme kuruluslari birer silah gibi kullanildigi asikar.Girtlagina kadar borca batmis ülkelerin notuna bakin birde Türkiye'nin.Asla mukayese bile edilmiyecek bir durum.Türkiye'mizin önü gayet acik..durumumuzda gösterilmek istenen gibi asla değil. Bölgesinde cekim merkezi olan bir ülke.Asil krizde olan Avrupa dir.Reis isini biliyor.

  • Türkoğlutürk 28 Haziran 2018 13:23

    Biz içerde birbirimizi yiyerek dışardaki görüntümüzü değiştiremeyiz. Enerjimizi birbirimiz üzerinde harcama yetine bizi geçen ülkelerin neler başardığına bakalım. Cari açığımızı nasıl azaltırız. Tarımda dışa bağımlılığa neden girdik. Enerji üretiminde yerel kaynakları nasıl arttırmalıyız. Sorular bu. Sen kötü ben iyi diyerek problem çözülmez

  • zekeriya ÇAKAR28 Haziran 2018 12:05

    BERBER BEKRİ, traşı git başka yerde yap. Burası berber değil. Aynı zamanda saygısızlık yapma. HDPKK ya oy veren bilmem kimin askerlerine diyecek lafın yokken % 52.6 saygıyı hakkediyor. Çünkü vatan hainlerine bu yüzdelik dilim oy vermiyor, fazla konuşma. Saygılı ol. Demokrasi kültüründen nasiplen biraz. İyi olur.

  • Berber bekri28 Haziran 2018 11:33

    Birlikte anladığımız ülkelere bak bide bizdeki yalanlara hayaller gelişmiş ilk 10 gerçekler SON 10 haydi hayırlı olsun Üretme Çalisma Tüket derneği üyesi en az %52.6 üye kayıtlarımız devam ediyor müracaat Ü Ç A T

  • 15928 Haziran 2018 11:21

    fafa rumuzlu bilgisiz kör cahil kardeşim. bilmediğin şeylerle ilgili konuşup kendiniz rezil etme. herkes borç batağına saplanmış. özel sektör borç stoğun 300 milyar dolar. sürekli döviz açıığı veriyorsun ithalt ihracat dengesinde. acaba dolar mı da ülkede dolar çokmuş.

  • Eyyy28 Haziran 2018 10:12

    Eyyy Moodys,bay Moodys...

  • HAKAN ÇAM FİDAN AĞAÇ28 Haziran 2018 09:30

    adamlar haklı hadi tayyip amca moddys operasyon çekelim davos gibi olmasın bak ama :D:D:D:d

  • fafa28 Haziran 2018 09:28

    Bay Moody's ,bizde krızi siz yaratıyorsunuz.Bizde dolar çok, endişe etmeyin,olumlu not verin dolar dışarı çıkar;siz dolar yok dedikçe bizde dolarlar yastık altına giriyor.Bizimle uğraşmayı bırakın.