E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's, Türkiye'nin kredi notunu izlemeye aldı---

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu izlemeye aldı

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu izlemeye aldı
19 Temmuz 2016 - 07:03 borsagundem.com

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu olası bir indirim için izlemeye aldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin Baa3 olan uzun vadeli kredi notunu olası bir indirim için izlemeye aldı.
Moody's kredi notunun negatif izlemeye alınmasına neden olarak Cuma gecesi yaşanan başarısız darbe girişiminin Türkiye'nin ekonomik büyümesine, politika etkinliğine ve dış istikrarına etkilerinin değerlendirilmesi ihtiyacını gösterdi. Gözden geçirmede, orta vadede büyüme görünümünde bir zayıflama olasılığı, yönetilebilirlik ve risk politika ataleti risk, dış likiditeye ulaşımın sürekliliği konuları ele alınacak. Moody's, yurtiçi siyasi belirsizlikte artış, darbe girişiminin Türkiye'nin büyüme yörüngesini negatif şekilde etkileme potansiyeli olduğuna inandıklarını belirtirken, Türkiye'nin yurt içi ve dış
şokları yönetim kabiliyetinin azaldığını, ciddi seviyedeki dış finansman ihtiyaçlarının Türkiye'yi yatırımcı güveninde ani değişikliklere karşı risk altında bıraktığını vurguladı.

JP Morgan TCMB'den faiz indirim beklentisini değiştirmedi

 

Moody's, büyüme tahminini aşağı çekti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)