E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan TCMB'den faiz indirim beklentisini değiştirmedi---

JP Morgan TCMB'den faiz indirim beklentisini değiştirmedi

JP Morgan TCMB'den faiz indirim beklentisini değiştirmedi
18 Temmuz 2016 - 11:35 borsagundem.com

JP Morgan, darbe girişiminin ardından TCMB'nin faiz indirimine gideceği beklentisini değiştirmedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JP Morgan, Cuma gecesi yaşanan ve kısa süre içinde bastırılan darbe girişimine rağmen TCMB'nin yarın yapacağı Para Politikası Komitesi'nde faiz indirimine
gideceği beklentisini değiştirmedi.
Cuma gecesi yaşanan gelişmelerin siyasi ve ekonomik yansımaları olacağı beklentilerine rağmen JP Morgan, yarın yapılacak PPK'da faiz koridoru üst bandında 25 baz puan indirim bekliyor. JP Morgan
analistlerine göre 50 baz puanlık bir indirime gidilmesi de süprriz olmaz.
JP Morgan'ın Yarkın Cebeci imzası ile yayınladrığı değerlendirmede, Cuma gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında bir erken seçim olasılığının arttığının düşünülmediği, ancak gelişmelerin turizm
ve yabancı yatırımcı akışına olası negatif etkileri nedeniyle büyüme görünümünün zarar göreceğinin öngörüldüğü belirtildi. İç talebe etkisinin ise daha az olmasının beklendiği ifade edildi.
"Başarısız darbe girişiminin finansal piyasalarda kısa vadede daha zayıf fiyatlamaya yol açması büyük olasılık. Orta vadede ise Türkiye'ye yatırımcı güveninde bir miktar azalmanın Türk Lirası'nda değer kaybına yol açması büşük olasılık" değerlendirmesini yapan JP Morgan, ABD Doları/Türk Lirası paritesinin kısa vadede 2,98-3,0 seviyelerine yakın istikrar kazanacağını düşündüklerini vurguladı.
TCMB'nin finansal piyasa oynaklığna güveni artırıcı yanıtının uygun olduğunu ifade eden JP Morgan, bunun tahvil getirilerinde düzensiz aşırılıklardan kaçınılmasına yardım ettiğini belirtti.
Yerel para cinsinden tahviller için 'ağırlığını artır' tavsiyesini devam ettiren JP Morgan, tahvil getirilerinin ilt etapta 50 baz uan artış yaşasalarda sonrasında gerileyeceklerini öngördü. JP Morgan, 5 yıl vadeli tahvil için getiri tahminini yüzde 8,85'ten 9,0'a revize etti.
Türkiye'nin yabancı para cinsinden tahvilleri için 'ağırlığını azalt' tavsiyesini devam ettiren JP Morgan, bu tahvillerde açılışta 30 baz puanlık artırım beklediğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)