E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMİT görevlisine böcek suçlaması---

MİT görevlisine böcek suçlaması

MİT görevlisine böcek suçlaması
20 Haziran 2014 - 06:58 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan’ın evinde bulunan böceklerle ilgili soruşturma kapsamında MİT’te görevli O.Ş.'de katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın evi ve resmi konutunda bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili Başbakan’ın yakın koruma ekibinde görevli 11 kişinin gözaltına alındığı soruşturmanın detayları ortaya çıkmaya başladı. Milliyet'in haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan ve aralarında iki emniyet müdürünün de bulunduğu 11 kişi sağlık kontrolünün ardından yeniden Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

5 isme odaklanıldı

Soruşturmanın ana dayanağını oluşturan Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunda, böcekleri yerleştiren 5 şüphelinin, gözaltında bulunan İDB Teknik Şubesi eski Müdürü Ali Özdoğan, İDB Teknik Şubesi (eski) Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ve personeli İlker Usta, Enes Çiğci ile yurtdışında olduğu gerekçesiyle bulunamayan eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı Güvenlik Sistemleri ve Teknik Büro Güvenlik Amiri Serhat Demir olduğu iddia edildi. Raporda, bu şüphelilerin, Başbakan’ın Keçiören’deki evinde 25 Kasım 2011 ve 7-18 Aralık 2011 arasında, resmi konutta ise 24 Kasım, 14 Aralık ve 20 Aralık 2011 tarihlerinde arama tarama faaliyeti ve jammer testi adı altında gerçekleştirilen çalışmalar esnasında bir “fırsat operasyonu” şeklinde dinleme cihazlarını yerleştirdikleri, bilerek ve isteyerek bu faaliyet içerisinde yer aldıkları öne sürüldü.

Altıparmak savundu

Raporda, dinleme cihazlarının bulunmasından sonra Erdoğan’ın ortak çalışma talimatı üzerine, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ömer Altıparmak’ın MİT Müsteşarlığı’na giderek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştükleri, bu görüşme sırasında Fidan’ın sorusu üzerine Altıparmak’ın arama/tarama ekiplerinin Başbakanlığa ait mekanlara 2010 öncesinde gittiğini, son 2 yıldır ise gitmediğini söylediği kaydedildi.
İDB personelinin 2010’dan sonraki tarihlerde Başbakanlığa ait yerlere de gittiği tanık ifadeleriyle anlaşıldığı belirtilen raporda, Altıparmak’ın görevli personeli hakkında soruşturma başlatmak yerine kurumsal savunma refleksiyle personelini savunmaya geçtiği kaydedildi.
Raporda Özdoğan, ifadesinde aksini belirtmesine karşın, MİT’de Daire Başkanlığı yapan O.Ş. ile birlikte böcek yerleşmesi çalışmasını yönlendirmekle ve bilerek bu faaliyetin içinde yer almakla suçlandı. Özdoğan’ın, ikinci böceğin bulunmasından sonra O.Ş. ile irtibat kurduğu, akabinde bir araya gelerek kısa süreli bir görüşme yaptığı, aynı tarihte şüphelilerden İDB personeli İlker Usta’nın Başbakan’ın Keçiören’deki evi civarında bulunduğu belirtilen raporda, şüphelilerin irtibatlarının 2012 Ocak ayı ilk haftasına kadar devam ettiği ve sonrasında kesildiği anlatıldı. Savcılığın, O.Ş. hakkında Başbakanlık’tan soruşturma izni talep etmesi bekleniyor.

Bilgiler dosyada

Soruşturma kapsamında, takibe alınan şüphelilerin, geriye dönük telefon görüşme kayıtları ve yurtdışına çıkış fotoğraflarının dosyada bulunduğu anlaşıldı. Geriye dönük yapılan çalışmalarda şüphelilerden bazılarının zaman zaman biraraya geldiklerinin de dosyada yer aldığı anlaşıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)