E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMısır Parlamentosu, Libya tezkeresini onayladı---

Mısır Parlamentosu, Libya tezkeresini onayladı

Mısır Parlamentosu, Libya tezkeresini onayladı
20 Temmuz 2020 - 20:30 borsagundem.com

Mısır Parlamentosu, Libya'ya olası bir askeri müdahaleye olanak sağlayan tezkereyi kabul etti

Mısır medyasının servis ettiği habere göre Mısır Parlamentosu, bugün gerçekleştirdiği gizli bir oturumda Libya'ya asker gönderme kararı onayladı. Geçtiğimiz günlerde Mısır Savunma Bakanlığı ve Sisi'nin danışmanları tarafından parlamentoya sunulan tezkere oy çokluğuyla kabul edildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, geçtiğimiz günlerde Libya'daki liman kenti Sirte'yi 'kırmızı çizgi' ilan etmiş ve buraya düzenlenecek bir operasyonu Mısır'ın ulusal güvenliğine tehdit olarak görüleceğini söylemişti.

Önce Hafter'in kontrolündeki Tobruk merkezli meclis Mısır'a askeri müdahale çağrısında bulunmuş, ardından Hafter destekçisi 14 kabile lideri Kahire'de Sisi ile bir araya gelerek, Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin ülkeye müdahale etmesini istemişti.

Parlamento temsilcisi Seyid Şerif, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'ye Mısır askerini Libya'ya gönderme yetkisi verilmesi yönünde bir karar almak üzere parlamento tarafından "gizli bir oturum" gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

SİSİ, TRUMP'LA GÖRÜŞTÜ

Reuters'ın aktardığı haberde, ABD Başkanı Donald Trump ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'nin telefonda görüştüğü ifade edildi. Görüşmede iki liderin, Libya'da ateşkesi sürdürmek için anlaştığı aktarıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • türkoğlutürk21 Temmuz 2020 10:38

    abd uşaklığı yapmayın dedik dinlemedi.ruslar kalleştir dedik dinlemedi.kılavuzu karga olanın.....

  • eee21 Temmuz 2020 08:48

    ABD böyle zaman diliminde, Türk f35 lerine el koymuştur. türkiyenin parasını verdiği halde uçaklarını kendi ordusuna ilave etmiştir. Düşen uçaklarının yerine Türk uçaklarını kullanıyor. Böyle günde yapılan bu işler ne natoya, ne müttefikliğie yakışmıyor.... ama gel sor abd dostum der,mektupları defter arasında anı niyesine saklar... Ayasofyada 2 rekat namaz kılalım allaha şikayet ederim bu cuma ABD yi...

  • Msavuran21 Temmuz 2020 08:31

    Köpeyin sahibi İsrail ,kendi başına birşey yapamaz.

  • Fahrettin21 Temmuz 2020 02:58

    sisi trump la  görüşmüş .............miş muş miş muş.....dünyayı rusya ile amerika yönetiyor.

  • &&&& ^^^^ &&&&20 Temmuz 2020 22:46

    eğer bu fotoğraf yeni çekildi ise bunlar covid 19 dan gebermiyorlarmı .

  • HÜLYA KOBALT20 Temmuz 2020 22:44

    Türkiye dokunduğu yere sihirli eli değiyor o rayı güzelleştiriyor.benim tahminim mısır bizimle savaşamaz.çünkü oradan Türkiye bir çok yatırımları var.buna cesaret edemezler.eğer ederler ise sisi falan ülkelinin başında kalmaz.bu vesile ile mursi nin intikamı alınabilir ve mısır da büyük değişimlerin yolunu da açılışına vesileler olabilir.

  • türkoğlutürk21 Temmuz 2020 10:40

    aptal aptal abd nin uşaklığını yapma yerine eğitimi çağdaş hale getirmek işine gelmez.çünki koltuk cehalete muhtaç,akıllı eğitimli baş düşmanı

  • )21 Temmuz 2020 08:49

    ya şakamısın sen ? mısırda arap baharı oldugunda libya gibi desteklediğimiz taraf kaybetti. tam bir Türkiye karşıtı hakim mısırda. ne okudugunuzu anlıyorsunuz, ne izlediğiniz haberi. Arapça bilmezsin, hoc aokur alatırda. e müslüman Türkçe okuma yazman yok da başkasımı anlatacak? nasıl bir kafa

  • ZEYREK ZEMHERİ20 Temmuz 2020 22:42

    ben hiç şans vermiyorum.bunların bizimle savaşabilecek ne ekonomik gücü nede askeri güçleri var.tamamde bugün abd rusya fransa ingiltere almanya nın bu petrol kaynaklarında ne işi var sa bizimde olmalıdır.öyle beleş mama yoktur üç köfte 25 kuruşa devirleri kapandı.artık kim güçlü kim atak ise o kazanıyor.savaş savaş barışsa barış. DEMEK Kİ DOĞRU YOLDAYIZ DÜNYA YI RAHATSIZ ETTİĞİMİZE GÖRE .durmak yok yola devam.

  • AhmetK20 Temmuz 2020 21:47

    Lan bu kopeklerden ne olur, etıyopya sularını kestı ona lafları gecmıyor. Bizi korkutacaklar sozde. Sahipleri fransa ve suud kemıgını vermıs, bunları havlatıyor bşze

  • Musrafa çelik20 Temmuz 2020 21:42

    Gerginlikten gerginliğe koşuyoruz,biraz sakin bi yaşam istiyoruz artık🙏

  • türkoğlutürk21 Temmuz 2020 10:41

    munci abd ile katarın kucağını çok sevdin.baban abd askeri için genelev boyayanlardanmı

  • munci21 Temmuz 2020 00:16

    kendini imamoğlunun kollarına bırak bok kokusu bile parfüm gibi gelir.

  • KASIM YANTIR20 Temmuz 2020 21:14

    bizimkilerde yakında libya tezkeresini onaylarlar.mısır ın bizimle savaşma sansı yoktur.çünkü nato ya karşı savaş açmış olur.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU20 Temmuz 2020 21:11

    bu arap dünyasının başlarında katar hariç hepsi satılmış yöneticiler ile yönetilmekte olup, zaten gelecek 20-30 sene sonraki halleri pek iyi görmüyorum.yenilebilir enerji kaynakları çoğaldıkca bunların hepsi batacaklar.6 milyonluk israile 6 devlet aynı anda saldırdı hepside topraklarının büyük kısımlarını kayıp ettiler.bize karşı hiç sansları yoktur.bizler Yavuz Sultan Selim in torunlarıyız.dedemiz mısır ı boydan boya dümdüz edip geçti suudiarabistan ı da fet etmişti.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU20 Temmuz 2020 22:40

    bu proje rantıbıl değil 50-60 milyar dolar boru hattı maliyeti varmış.öyle 3-5 milyar dolar olsa çoktan yapılır idi.zaten petrol ve doğal fiyatları zibarmış durumda.

  • Vatandaş20 Temmuz 2020 22:11

    Katar da Mısır İsrail doğalgazının rum kesimi üzerinden boru hattı ile taşınmasına projesine katıldı. Hatta Filistin bile var. Biz Vatan Millet Sakarya demeye devam

  • fafa20 Temmuz 2020 20:53

    Korkaklar,bütün Arap alemi İsrail'e teslim oldunuz,Filistin'i elinizle teslim ettiniz,bize gelince kahramanlık taslıyorsunuz.Bir yoksul Yemen'i bile yenemediniz.