E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMilyarder yatırımcıdan teknoloji hisseleri uyarısı---

Milyarder yatırımcıdan teknoloji hisseleri uyarısı

Milyarder yatırımcıdan teknoloji hisseleri uyarısı
13 Kasım 2020 - 11:11 borsagundem.com

Kendi şirketinde 10 milyar dolardan fazla varlığın yönetiminde bulunan Richard Bernstein teknoloji hisselerinden kaçılması gereken bir döneme girildiğini belirtti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım danışmanlığı şirketi Richard Bernstein Advisors’ın CEO’su ve Baş Yatırım Sorumlusu Richard Bernstein dev teknoloji şirketleri hisselerinden kaçılmasını savunuyor. Milyarder yatırımcı 1990’ların sonunda gerçekleşen teknoloji balonundan sonra teknolojinin ve iletişim hizmetlerinin 2000’den 2010’a kadar en kötü performans gösteren sektörler olduğunu hatırlatıyor.

New York merkezli firmasında 10 milyar dolardan fazla varlığın yönetimini yapan Bernstein, Forbes’in haberine göre bugün piyasada benzer şartların oluştuğunu belirtiyor. Milyarder yatırımcı teknoloji balonu sırasında coşkunun abartıldığını ve bu nedenle de sektör hisselerinin on yıl boyunca zayıf performans gösterdiğini söyledi.

Şu anki piyasa ortamıyla karşılaştırmasını bir adım daha ileriye götüren Bernstein, ABD merkezli olmayan hisseler, düşük sermayeli şirket hisseleri, enerji ve sanayi sektörü hisseleri de dahil olmak üzere döngüsel sektörlerin iyi performans göstereceğini öngörüyor. Yatırım uzmanı 2021 doğru hisseler için boğa piyasası yılı olabileceğini söyledi.

Aşı cephesinden gelen son olumlu haberlerle birlikte Russell 2000 Endeksi’nin ve döngüsel hisselerin teknoloji hisselerinden daha iyi performans göstermesini Richard Bernstein “uyarı ateşi” olarak tanımlıyor. Yatırım uzmanına göre ABD’nin ve küresel ekonominin geleceği için boğa piyasası pozisyonu olanların daha geniş piyasalara bakması önemli.

Korona virüs salgınının ve hararetli bir seçimin manşetlere hakim olduğu olaylı bir yılın ortasında, Bernstein yatırımcıların ve danışmanların temel verilere odaklanmaları ve olay odaklı yatırımlardan kaçınmaları gerektiğini söylüyor.

Bernstein açıklamasında, “Olay odaklı yatırım olağanüstü derecede zordur. İçerisinde bulunduğumuz zamanda çok fazla şey gerçekleşiyor. Hangisinin önemli bir olay hangisinin sadece gürültü olacağına nasıl karar vereceğiz? Bu olayların çevresinde portföyümüzü nasıl inşa edeceğiz? Her zaman tavsiye ettiğim yol bunun yerine temel verilere bakmanızdır” ifadelerine yer verdi.

Temel verilerin şirket kârlarına, likiditeye, yatırımcı duyarlılığı ve değerlemelere odaklandığını belirten Bernstein, yatırım danışmanlarını siyaset de dahil olmak üzere diğer konuları görmezden gelmelerini tavsiye ediyor.

Aşı haberi tercih edilmeyen hisselere dönüşü başlattı

2021 boğaların yılı olacak

Milyarder yatırımcı ileriye dönük yatırımlara ilişkin öngörülerinde 2021 şirket kârlarının korona virüs etkisindeki 2020’nin karamsar bilançolarının ardından patlamaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi. 2021 beklentilerinin değerlendiren Bernstein S&P 500 kazanç büyümesinin %50 ila %70 arasında olmasını, hatta %100’e kadar bile çıkabileceğini söyledi. İlk işaretlerin düşük bazlı olduğunu belirten yatırım uzmanı iyimser öngörülerine ek olarak “her döngü hafif karşılaştırmalarla başlar” dedi.

Likidite cephesindeyse yatırım uzmanı ABD Merkez Bankası’nın (FED) olabildiğince fazla likidite sunacağı sinyalini verdiğine dikkat çeken Bernstein süreç içerisinde bunun yankıları olabileceğini fakat şimdilik FED’in yatırımcıların “arkasını kolladığını” söyledi.

Teknoloji sektörü ile piyasalar arasındaki bölünme konusunda yine de dikkatli olunması gerektiğini belirten Bernstein sektörün pahalıya mal olabilecek yenilikler ve bozulmalar için bastırdığına dikkat çekti. Piyasanın geri kalanı ise ucuz ve değerinin altında bir biçimde portföylerde yerini alıyor.

ANT Group halka arzını devlet başkanı durdurdu

 

Moody's: Kovid-19 küresel ekonomik toparlanmaya tehdit

 

Powell: Gelecek birkaç ay zorlu olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Al satcıları sevmeyen 13 Kasım 2020 20:01

    Aselsan dışında borsada sağlam Şirket mi var zaten. Roketsan togg Baykar niye halka arz olmuyor dandik şirketler giriyor borsaya. Baykar deli gibi drone satıyor.

  • &&&& ^^^^ &&&&13 Kasım 2020 11:23

    Peki neden ?????????????????