E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriANT Group halka arzını devlet başkanı durdurdu---

ANT Group halka arzını devlet başkanı durdurdu

ANT Group halka arzını devlet başkanı durdurdu
13 Kasım 2020 - 08:53 borsagundem.com

Borsalarda gündemi değiştiren, Ant'ın halka arzını durdurmaya Çin Devlet Başkanı Jinping'in, Çin'in en zengin insanı Jack Ma'nın üst düzey yetkilerin olduğu bir toplantıda yönetimi açıktan eleştirmesi dolayısıyla karar verdiği ortaya çıktı

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in kişisel olarak Ant Group'un 37 milyar dolarlık (28 milyar pound) halka arzının fişini çekmeye karar verdiği ileri sürüldü.

Wall Street Journal'ın haberine göre, dünyanın şimdiye kadarki en büyük halka arzını durdurma kararı, fintech devinin milyarder kurucusu Jack Ma'nın ülkenin finansal gözlemcilerine ve bankalarına kamuya açık bir saldırı başlatmasından günler sonra geldi.

İddialara göre 56 yaşındaki Jack Ma üst düzey bürokratların bulunduğu bir toplantıda yönetimi açıktan eleştirdi. Ma, “Çin'in finansal sisteminde sistemik bir risk yok. Çin finansının bir sistemi yok” ifadelerini kullandı. Ma aynı toplantıda Çin’deki bankaların ‘tefeci bir zihniyete’ sahip olduğunu da söyledi. Ne olduysa bundan sonra oldu.

Haberde, Devlet Başkanı Xi'nin Çinli düzenleyicilere Ant'ın borsada işlem görmesini soruşturma ve etkin bir şekilde durdurma talimatı verdiği belirtildi.

HALKA ARZI DURDURAN KONUŞMA

Ma, Devlet Başkanı Jinping'in “Başarı benden gelmek zorunda değil” cümlesini alıntıladı ve Çin'in finansal sorunlarının inovasyonla çözümüne yardımcı olmak istediğini söyledi.

Ma konuşmasında, giderek daha sıkı hale gelen finansal düzenlemelerin teknolojik gelişmeyi engellediğini öne sürerek açıktan hükümeti eleştirdi.

Konuşmaya dair haberleri okuyan Devlet Başkanı Jinping, öfkelendi ve Ant Grup'un halka arzı konusunda soruşturma talimatı verdi. 3 Kasım'da halka arzın durdurulması kararı açıklandı.

Konuyla ilgili WSJ'nin sorularına Ant Grup, Jack Ma ve Çinli hükümet yetkililerinden yanıt gelmedi

BANKALARI DA HEDEF ALDI

21 dakikalık konuşmasında Ma, Pekin yönetiminin finansal riskleri kontrol altına almak üzere attığı adımları eleştirerek “Çin'in finansal sisteminde sistemik bir risk yok. Çin finansının bir sistemi yok” ifadelerini kullandı.

Düzenleyicileri doğrudan hedef alan Ma, “Düzenleyiciler sadece risklere odaklanıyor ve gelişimi göz ardı ediyor” dedi.

Büyük Çin bankalarını da “tefeci zihniyetine sahipler” sözleriyle hedef alan Ma, bankaların çok sayıda girişimciye zarar verdiğini öne sürdü.

Söz konusu konuşma, Çin'de sosyal medyada viral haline geldi ve cesaretinden ötürü Ma birçok kişi tarafından takdir edildi ancak üst düzey yetkilileri kızdırdı.

Jinping'in talimatıyla 31 Ekim'de bir araya gelen finansal otoriteler, 2 Kasım'da Ma ve Ant Grup yetkilileriyle toplantı yaptı.

AntGroup halka arzı uzun süre yapılamayabilir

Rekor halka arzın ertelenmesi borsaların gündemini değiştirdi

AntGroup'un halka arzı askıya alındı

Halka arz ile Ant Grup, ülkelerden daha büyük olacak

Borsa İstanbul halka açık şirketleri tanıtıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim13 Kasım 2020 09:55

    Şu  Çin gerçekten ilginç bir ülke;  bir yandan  hala paralarında  Mao resmi ile  Dünya Kapitalizmine meydan  okudukları iddiası ile yine Dünyanın en kapitalist şirketlerine amansızca kölelik  yapıyorlar!  Bu arada  yine  Dünyanın en zengin kapitalist tüccarları da  Çin den çıkıyor.  Küba da Amerikan karşıtlığını anlayabilirsiniz çünkü gerçekten mağdur edilmiş  ve sömürülmüşler!  Ancak  eski Amerikan otoları ve pek çok malın mahrumiyeti  ile yaşamlarına devam etmekteler.  Sizce bu işte bir yanlışlık  yok mu?  İnsanları   bu ahmakça ideolojiler arasına sıkıştırıp çatıştırmak  sadece bu ideolojiler arasından  tercih  hakkı tanımak  popüler olması gereken algılar  türetmek İngiliz derin devletin yediği haltlardan biridir.  Bunu da az gelişmiş gasteci, yazar bozar ve kıytırık tipler ile gerçekleştirmeye çalışır.