E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMilyarder yatırımcıdan boğa piyasasına ilişkin önemli uyarı---

Milyarder yatırımcıdan boğa piyasasına ilişkin önemli uyarı

Milyarder yatırımcıdan boğa piyasasına ilişkin önemli uyarı
21 Ocak 2021 - 10:25 borsagundem.com

Leon Cooperman borsalardan önümüzdeki birkaç yıl boyunca güçlü getiriler sağlanamayacağını bu nedenle yatırımcıların kısa vadeli boğa piyasasını sonuna kadar takip etmesi gerektiğini belirtti.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder yatırımcı Leon Cooperman borsaların 10 ay önceki tip seviyesinden itibaren sağlam kazançlara sahne olduğuna dikkat çekti. Ancak Cooperman CNBC’ye verdiği röportajda borsaların önümüzdeki birkaç yıl boyunca güçlü getiriler sağlayamayacağı konusunda uyardı.

3,2 milyar dolarlık serveti bulunan Cooperman, “Bana kalırsa yakın vadedeki görünüm olumlu. Uzun vadede bakıldığında ise bana kalırsa gelecekten borç alıyoruz” görüşlerine yer verdi.

Milyarder yatırımcı şimdiki gibi 22 katlık veya daha fazla fiyat kazanç oranıyla borsaya girilen zamanlarda 5 yıla kadar önemli miktarda kazançların elde edilemeyeceğine dikkat çekti.

New York merkezli ünlü yatırım ofisi Omega Family Office’in Başkanı, korona virüs krizine cevap olarak ABD Kongresi’nden gelen agresif mali desteklerle birlikte ABD Merkez Bankası’nın piyasalarla uyumlu para politikasının Wall Street’teki “yangına benzin döktüğü” açıklamasında bulundu.

Cooperman, “Bugün pazarın önemli bir kısmı aşırı coşkuya kapılmış durumda. Yüzde 50’lik fiyat hareketleri görüyorsunuz. Her dakikada bir SPAC (halka arz yöntemiyle para toplayan özel amaçlı satın alma şirketleri) görüyorsunuz. Bu tip durumlar bir şeyleri çağrıştırıyor” uyarısında bulundu.

Milyarder yatırımcı kendi stratejisinin hisselerdeki değeri arama yönünde olduğunu belirtti. Cooperman, “Benim uzun vadeli endişelerim var. Çünkü bana kalırsa şu anda yürüttüğümüz politikalar sürdürülebilir değil” görüşlerine yer verdi.

Borsalarda risklerin üzeri örtülüyor

 

Biden yönetimi borsaları geri çekecek

Aşırı teşvik edici mali ve para politikaların borsaları ittiğini düşünen Cooperman şu anda bu durumla savaşmanın imkanı olmadığını belirtti. Ancak milyarder yatırımcı Beyaz Saray’daki yeni yönetimin uygulayacağı politikalarla borsalarda bir çekme kuvveti yaratacağı görüşünde. Cooperman, Biden yönetimine ilişkin “Daha az işletme destekçisi ve işletme ortamına yakınlığı daha az” açıklamasında bulunarak bu tip politikaların hisse senetleri piyasalarına zarar verebileceğini sözlerine ekledi.

Geçmişte Demokratların politikalarına ve aynı zamanda Donald Trump’ın başkanlık dönemine sıkça eleştiriler getiren Cooperman ekonomik çıkarlarına uygun olmamasına karşın seçimlerde Biden’a oy verdiğini açıkladı. Milyarder yatırımcı Trump’ın kendi değerlerini desteklemediğini ve ekonomik çıkarları yerine değerlerine yönelik oy kullandığını belirtti.

Küresel vadelilerde Biden yükselişi

 

Ekonomiye dair umut arttı: Güven ve beklenti yükseldi

 

Merkez Bankaları izlenirken, borsada yükseliş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU21 Ocak 2021 11:26

    Bu zat buralara manşet oldukca inadına bizim borsa kuduruyor rekor üzerine rekorlar kırıyor.