E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarMilyarder yatırımcı uyardı: Bitcoin yüzde 25 düşecek---

Milyarder yatırımcı uyardı: Bitcoin yüzde 25 düşecek

Milyarder yatırımcı uyardı: Bitcoin yüzde 25 düşecek
15 Kasım 2022 - 11:01 borsagundem.com

FTX’in iflasının ardından 23 milyar dolar kişisel serveti olan ünlü yatırımcı Thomas Peterffy Bitcoin’in 4’te 1 oranında değer kaybedeceğini söyledi. Peterffy’nin kendisinin de Bitcoin sahibi olduğu biliniyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz hafta dünyanın en büyük kripto platformlarından birisi olan FTX iflasını açıkladı. İstifa eden CEO Sam Bankman-Fried’ın müşteri fonlarını kullanarak bir bağlı kuruluş hedge fonunu desteklediği haberleri ise iflasın en önemli sebeplerinden birisiydi. MarketWatch’un haberine göre Interactive Brokers Group’un Kurucu Başkanı Thomas Peterffy, kripto para piyasalarını sarsan FTX skandalının artından Bitcoin’in daha fazla geri çekilmesini bekliyor.

Peterffy iflasın ardından Bitcoin fiyatlarına odaklandığını belirterek “Bu tür bir skandalda bu kadar düşmemesine şaşırdım. Belki daha da aşağıya inecektir. Kişisel olarak Bitcoin’in 12.000 dolara gitmesini bekliyorum” ifadelerine yer verdi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Bitcoin şu an 16.000 dolar seviyelerinde fiyatlanıyor ve söz konusu düşüş Bitcoin’in %25 değer kaybetmesi anlamına geliyor.

Son dört yıldır Bitcoin sahibi olduğunu belirten Peterffy’nin bu öngörüleri şirketinin daha önceki yatırım tercihleriyle de çelişir nitelikte. Borsa uzmanı şu anda ne kadar Bitcoin sahibi olduğunu söylemeyi reddetti. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Thomas Peterffy’nin 23 milyar dolar civarında net serveti bulunuyor.

Peterffy sahip olduğu Bitcoin varlıkları ile ilgili, “Tıpkı benim gibi uzun vadeli yatırım amacıyla Bitcoin sahibi olan birçok kişi var. Ben benimkileri dört yıl önce satın almıştım” dedi. Interactive Brokers, yaklaşık bir yıl önce platformunda kripto ticaretini tanıttı, ancak şirket varlıkların velayetini almıyor. Kripto ticareti Paxos Trust aracılığıyla yapılıyor.

Borsa uzmanı geleneksel piyasalar hakkındaki görüşlerini de açıkladı. Peterffy önümüzdeki dokuz ayda S&P 500 Endeksi’nin %20’lik düşüşü göreceği düşüncesine bağlı kalıyor. Borsa uzmanına göre bu düşüşün sebebi zayıf bilançolar, yüksek faiz oranları ve enflasyon olacak.

Peterffy, ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyonu ekonomi için sağlıklı kabul edilen yüzde 2 seviyesinde tutma arzusuna atıfta bulunarak, “Enflasyonun FED’in istediği yere yakın bir yere düşeceğini sanmıyorum" dedi.

S&P 500 Endeksi’nin 3.000 ve 3.300 puan civarında dibe vurmasını bekleyen borsa uzmanı, “Mevcut seviyelerde kesinlikle alım yapmam” ifadelerine yer verdi.

‘Day trader’lar rekor hızla satışa geçiyor

 

JPMorgan analistinden hisse senetlerinde geri adım

 

Amazon 10 bin çalışanı işten çıkarmaya hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)