E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMilyarder yatırımcı doğru yatırımın şifresini verdi---

Milyarder yatırımcı doğru yatırımın şifresini verdi

Milyarder yatırımcı doğru yatırımın şifresini verdi
05 Şubat 2021 - 10:50 borsagundem.com

Dot-com balonu sırasında doğru yatırım tercihleriyle milyarlarca dolar kazanarak dünya çapında ünlenen yatırımcı Mark Cuban hisse senedi satışlarını neye göre yaptığını amatör yatırımcılara anlattı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü yatırım uzmanı Mark Cuban şirketi Broadcast.com’u 1999 Yahoo’ya 5,7 milyar dolara sattıktan sonra dot-com balonu sırasında portföyünü koruyarak milyarlarca dolar kazandı. Ancak Cuban da yatırım konusunda uzman değildi.

2 Şubat tarihinde son günlerde borsalardaki spekülatif yükselişleri yönlendirmesiyle ün salan sosyal medya platformu Reddit’e konuk olan Cuban, “Hisse senetleri yatırımına ilk başladığımda bazı pahalı dersler aldım. Bu oldukça acı vericiydi” ifadelerine yer verdi.

Cuban yine Reddit platformu içerisinde alevlenen GameStop çılgınlığı sırasında paralarını kaybeden kullanıcıların sorularını cevaplandırdı. Milyarder yatırımcı, “O günlerde nerede yanlış nerede doğru yaptığımı öğrenmeye çalışırdım. Ancak şimdi tam da burada oyunun kendisi değişiyor” dedi.

Hisse senedi satma veya tutma kararını neye göre verdiğini anlatan Cuban, Bitcoin varlıklarına tutunanların iyi bir örnek olduğunu belirtiyor. Milyarder yatırımcı, “Birçokları 2017 zirvelerinde aldı ve varlıklarının üçte ikisini veya daha fazlasını kaybetmelerini izlediler. Ancak onlar alımlarını tuttular çünkü aldıkları varlıklara güveniyorlardı” dedi.

Cuban benzeri düşünce biçiminin hisse senetleri için de geçerli olduğunu belirtiyor:

“Ben bir hisse aldığımda, satın aldığım şeyin ne olduğuna emin olurum. Sonrasında da bir şeylerin değiştiğini öğrenene kadar burada tutunurum. Fiyat yükselebilir ya da düşebilir. Ancak eğer satın alırken karar verdiğim mantığa hala inanıyorsam satış yapmam. Eğer beklemediğim bir değişiklik gerçekleşirse o zaman da satış tercihini incelerim.”

Cuban kendisine sorulan bir soru üzerine hisse senedi ticaretinin kolay olmadığını aksine zaman alan ve zihni tüketen bir uğraşı olduğunu itiraf ediyor. Milyarder borsa uzmanı amatör yatırımcılara karar vermeden önce her zaman çalışmalarını yapmaları gerektiği konusunda uyardı.

Spekülatif patlamaların kaybedeni bireysel yatırımcı olacak

 

Küçük yatırımcılara kazandıran 2 borsa stratejisi

 

Cramer’dan küçük yatırımcı için 7 yatırım ilkesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)