E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknoloji Milli Muharip Uçak'tan müjde: Uçuş tarihi öne çekildi!---

Milli Muharip Uçak'tan müjde: Uçuş tarihi öne çekildi!

 Milli Muharip Uçak'tan müjde: Uçuş tarihi öne çekildi!
09 Ocak 2023 - 12:03 borsagundem.com

Milli Muharip Uçak'ın uçuş tarihi öne çekildi. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil müjdeli haberi duyurdu. Kotil, "Gerçekten çok güzel gitti işlerimiz. Uçuşu 2025'e planlanmıştı. 2023 sonunda uçacak." dedi.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, savunma sanayiinin gözbebeği olan Milli Muharip Uçak ile ilgili müjdeyi verdi. Kotil, çalışmaların çok hızlı ilerlediğini, 2025'te uçması planlanan Milli Muharip Uçak'ın çok önce tamamlanacağını söyledi. Kotil, Milli Muharip Uçak'ın gökyüzünde olacağı tarihi de açıkladı.

Milli Muharip Uçak, Türkiye'nin gökyüzündeki ilk yerli savaş uçağı olacak. TUSAŞ bünyesinde çalışmalar yürütülürken, Milli Muharip Uçak 18 Mart 2023'te hangardan çıkış yapacak. Uçağın 2025 yılında gökyüzünde olacağı da daha önce kamuoyuna duyurulmuştu. Ancak bugün bir müjde geldi. Sabah'ta yer alan habere göre, müjdeyi TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil verdi. Kotil, ilk savaş uçağımızın çalışmalarının beklenenden hızlı tamamlandığını belirtti.

Kotil'in Türkiye'yi heyecanlandıran açıklamaları şöyle:

Gerçekten çok güzel gitti işlerimiz. Uçuşu 2025'e planlanmıştı. 2023 sonunda uçacak. Yapıldı, uçacak. Bütün sistemlerini install ediyoruz. Hiçbir kaçak yok.

İlk kez yapıyoruz ve tam tutturuyoruz. TUSAŞ herkesle çalışarak geldi. Mühendis değil, teknisyenlerimiz de. Teknisyen arkadaşlar harika yapıyorlar. Havacılıkta yaptığınız işi doğru yapmanız gerekiyor. Yıllar boyu kaportacılık yaptık. Uçak kaportacılığı yaptık. Milli muharibin hızlanması, teknisyen arkadaşların sürpriz yapmasından kaynaklanıyor.

Önce konsept olarak başladı. TUSAŞ, SSB ile imzaladı. 5 yıl önce başladı, 5 yılda buraya kadar geldi. Rüzgar tünelleri, malzeme testleri... Son bir yılın bu kadar başarılı geçeceğini bilmiyordum, tebrik ederim. 2000 mühendis, 1000 teknisyen çalışıyor.

"BUGÜNKÜ RADARLAR BUNU GÖREMİYOR"

Milli Muharip 5. nesil savaş uçağı. Radarlar bunu göremiyor. Bugünkü radarlar bunu göremiyor, yarınki Teknoloji gelişir görür. Elimiz boş durmaz ki, geliştiririz. Yüzlerce km'den hava ve yer hedeflerine kitlenerek onları imha edebilyior. İt dalaşı diyoruz ya Yunan uçaklarıyla Türk uçakları it dalaşı yaptı diyoruz ya bu onu yapmıyor. Çok uzaktan hava ve yer hedeflerini fark edip füzelerini oraya kitliyor, üzerine radyo dalgaları gönderip füzeleri gönderiyor. 2 tane F-16 motoru var üstünde. 2 F16 deniyor, 5-6 ton rahatlıkla kullanıyor.

"ÖLÜMÜNE ÇALIŞIYORUZ"

Uçağın kuyruğunu kaldırdığınız zaman radyo dalgalarının yansıyacağı yeri ortadan kaldırıyorsunuz. Kuyruk olmazsa gitmiyor. Kuyruksuz yapmak zor. Kuyruk gidince uçağın stabilitesi bozuluyor. Biz onun küçük modelini yaptık uçurduk. Pilot kendi füzesini ateşliyor, yanından giden insansızın füzesini de ateşliyor. Onun için ANKA 3 bu amaçla yapılıyor. Mart ya da Nisan olur. Sözümüz var. Ölümüne çalışıyoruz.

Çok büyük kazanım var, ciddi sayıda mühendis yetişti. Bu acele acele yapılınca bir sürü insan yetişti. En büyük başarı insanlar. Türkiye şu anda TUSAŞ 6000 mühendis kazandırdı. Eğitilmiş insanınız varsa her şeyi yaparsınız. Almanya nasıl kendini toparladı, insanı vardı, insan kazandık.

Tarih verildi: Milli Muharip Uçak ve AKINCI TİHA'da flaş gelişme!

 

"Milli Muharip Uçak"ın yeni animasyonu yayınlandı

 

TUSAŞ paylaştı: Milli Muharip Uçakta '18 Mart' detayı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran09 Ocak 2023 19:23

    Soytarının biri nikimi taklit edip yine pis aşağılık karakterini belli etmiş. Allah belanı verecek yakında merak etme. Doğrular şeytanların kuyruğunu koparınca ne yapsın haysiyetsiz it!  Çareyi benim gölgeme sığınmakta bulmuş.

  • xs10 Ocak 2023 11:54

    Baran kardes kusura bakma kim oldugunu bilmeden bazi yorumlara cevap yazdim benim sozum onu gercek yazana

  • pazarci09 Ocak 2023 19:04

    cekemeyenlere gres yagi bedava

  • pazarci09 Ocak 2023 19:00

    Allah,Yaar ve yardimciniz olsun.Amiin.

  • baran09 Ocak 2023 16:22

    Konu uçmak olunca hükümet hemen uçmak istiyor. ilk onca adam olacaksınız ayağınız yere basacak. Ne işiniz var uçakla ABD'den al F-16 yı işine bak.

  • baran09 Ocak 2023 22:46

    Adam ol da kendine nik bul soytarı!   Baran seni bayağı bir sevmiş anlaşılan.

  • fg09 Ocak 2023 20:48

    oy kullanmaya giderken beynini yanina almayi unutma hani sozcu gazetesi gecmiste sizi uyarmisti hatirlatiyim dedim

  • xs09 Ocak 2023 19:15

    deden inünü de senin gibi deyip ucak faprikasini kapatmisti sizin bu ulkeye hicmi faydaniz olmayacak abd yi cok seviyorsan cehemnem ol orayagit hain feto da orda nasil olsa

  • baran09 Ocak 2023 19:11

    it oğlu it baran burada!  Sen yine şeytanlık peşindesin xyz denen mahlukat!  Bak yine seni kuyruğundan yakaladım!  Kinin ile geberecekesin bu kafayla gidersen.  Allah ta bin belanı verecek.

  • www09 Ocak 2023 16:03

    Metinde kaportadan  bahsediliyor ! Motor bizim imalatımızsa çok iyi

  • baran09 Ocak 2023 16:10

    Motoru togg motoru olacak. Elektrikli olacak. Karbon salınımı olmayan elektrikli motor kullanacaklar. Hepsi seçim yatırımı. Ha unutmadan Aya dört şerit yol bitmek üzere.

  • AHMET ÖZBILEN09 Ocak 2023 15:59

    Kesin plastikten yapılmıştır. Bunlar uçaktan önce uçmuş. Bunlar ne içiyor.

  • vb09 Ocak 2023 20:54

    pilastikten olsa yine iyi yagli kaziktan yaptik dikkat et biyerine kacmasin

  • baran09 Ocak 2023 15:52

    Bu uçak nasıl oluyorda iki sene öne çekiliyor. Neymiş işler iyi gitmiş. Havada parçalanır. Kaportayı sanayide motoru ostimdemi yaptılar. Seçim zamanı herşey öne çekiliyor. Allahtan bu ocak sonu uçacak demediler. Reis pilotlara yazık olacak.

  • df09 Ocak 2023 20:51

    2 sene once veya sonra ne fark eder sana niye battiki 1945 te dedelerin ucak fabrikasini kapatmasaydi simdi bizde abd nin yaptiklari yapiyor olurduk

  • baran09 Ocak 2023 19:13

    Vay şerefsiz vay!  Ederi beş krş bile olmadığını anlayınca  şahsımın nikini taklit etmiş. yine de senin nasıl bir alçak olduğunu herkes biliyooooor!  xyz denen mahlukat!  Allah yaratmış işte neylersin bir delik altta bir delik üstte!  Gaz ve pislik çıkarmaktan başka mağrifeti yok.

  • AMCA09 Ocak 2023 12:22

    COK OTURMUSTUR ICINE EDIRNEDENKACAKRKN YAKALANAN DONME NATOCU FETOCU PKK DHKPC lilre en az disardan patrou olan kureselci mafya gibi

  • AHMET ÖZBIR09 Ocak 2023 15:57

    AMCA ne oldu. Konu uçak. Reis bizimle yine alay ediyor. Seçim zamanı Jüpitere bu Ocak ayında adam göndereceğiz ramazan ayìna geri getireceğiz orucu Dünyada tutacak derler. Uçmaz.

  • xyz09 Ocak 2023 12:18

    Ben böyle bir uçak yaptığımıza hiç inanmıyorum.biz ikdara gelince 6+1 eş başkanın ortak olduğu cumhurbaşkanı kararları ile bundan daha iyisini yapacağız .keşke abd den F 35 alsak daha ucuz olmaz mı idi.

  • baran09 Ocak 2023 19:15

    Ama senin şeref haysiyet fakiri olduğuna herkes inanıyor. üstelik başkalarının niki ile gerdeğe girdiğinde belli.  Artık nasıl bir mahluk isen.

  • xyz09 Ocak 2023 16:04

    Çakma xyz yine yazmışsın. Sen kahpesin. Hemde kaşarlı kahpesin. Sizin koalisyon daha geniş AKP, MHP, BBP, HÜDA-PAR yakında buna HDP de eklenecek. Dışarıdan saray destekli M. Ince ve M. Sarıgül'ü unuttum sanma. Işiniz zor hemde çok zor.

  • Arifhan09 Ocak 2023 15:09

    Senin o yabancı hayranı olan ezik cürük beynini s.yim