E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMike Novogratz: Fed’in faiz indirimi Bitcoin, altın ve gümüşe yarayacak---

Mike Novogratz: Fed’in faiz indirimi Bitcoin, altın ve gümüşe yarayacak

Mike Novogratz: Fed’in faiz indirimi Bitcoin, altın ve gümüşe yarayacak
30 Kasım 2023 - 13:33 borsagundem.com

Galaxy Digital CEO'su Mike Novogratz, Fed’in faiz indirimine başlamasıyla birlikte altın, gümüş ve Bitcoin’in değer kazanacağını öngörüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de gözler Fed’in faiz kararına çevrildi. Genel kanaat Fed’in yeni bir faiz artırımına gitmeyeceği yönünde; olasılık düşük olsa da, faiz indiriminin de ihtimal dahilinde olduğu düşünülüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Fed’in faizlerde indirime gitmesinin ise hangi yatırım araçlarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

Olası faiz indiriminin kazananları ve kaybedenleri

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, Galaxy Digital CEO'su Mike Novogratz, Fed’in faizlerde indirime gitmesiyle Bitcoin, altın ve gümüşün artması gerektiğini ancak Çin Yuanı’nın yapısal sorunlarla karşı karşıya olduğunu söylüyor.

Mike Novogratz, Bloomberg TV'ye yaptığı açıklamada, Fed'in para politikasını değiştirmesiyle Bitcoin, altın ve gümüş gibi varlıklarda yükselişin oldukça olası olduğunun altını çiziyor. Amerikan Merkez Bankası şahin duruşundan güvercin duruşa döndüğünde, bunun finans piyasalarındaki coşkuyu harekete geçireceğini söyleyen Novogratz, ABD Doları'nın değerinin ise Fed'in yönünü değiştirme ihtimalinin doğmasıyla birlikte bahislerde şimdiden düşmeye başladığını belirtiyor.

Milyarder yatırımcı, euro, Avustralya Doları ve Brezilya Reali konusunda hâlâ yükselişte olduğunu belirtiyor ancak ekonomideki yapısal sorunları öne sürerek Çin Yuanı’na yönelik belirsizliğin yüksek olduğunu söylüyor.

Altın, gümüş ve Bitcoin

Novogratz, genel olarak ABD ekonomisinin yavaşladığını, enflasyonun soğuduğunu ve Fed'in faiz indirimine başlayacağını varsayarak dolarda kısa pozisyona geçtiğini vurguluyor.

Novogratz, altına ilişkin iyimser pozisyonunu koruyor ve birkaç hafta boyunca 2.000 doların üzerinde kapanması halinde altının buradan çok daha yukarılara çıkabileceğini altını çiziyor. Milyarder yatırımcı, benzer şekilde gümüşün de olası bir patlamaya hazır olduğunu ekliyor.

Novogratz, “Fed faiz artırımını bitirip faizleri indirmeye başlarsa altın, gümüş ve Bitcoin gerçekten iyi bir performans göstermeli” öngörüsünde bulunuyor. Novogratz, bir dizi başka faktörün de Bitcoin'i daha yüksek seviyelere taşıyacağını ve potansiyel olarak daha önceki rekorları geçeceğini ekliyor. Bu faktörler, spot bitcoin ETF'lerinin olası onayını, satıcıların eksikliğini ve yaklaşan yarılanma döngüsünü içeriyor. Novogratz, “Bitcoin’de gerçekten harika bir hikayeye hazırlanılıyor” diyor.

Novogratz, 2024'teki seçim yılının ise daha fazla siyasi belirsizlik yaratacağını ve bunun da Bitcoin için başka bir olumlu rüzgar yaratacağını söylüyor ve ekliyor: “ABD, Avrupa ve Japonya'nın hala mali yapılarını düzene koyamaması nedeniyle, insanların ilk etapta Bitcoin'e yatırım yapmasının nedeni de bu.”

Ons altında rekor yolculuğu

 

Küresel piyasalarda Fed mesajları etkili

 

Fed Bej Kitap raporu: Ekonomik faaliyet ekimden bu yana yavaşladı

 

FED yetkilileri konuştu dolar dibi boyladı

 

Resesyon olsun ya da olmasın FED faiz indirecek

 

Enflasyon raporu faiz indirimlerini geciktirebilir, borsaları soğutabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)