E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYatırımcı KöşesiMigros ve Alkim Kağıt sorusu---

Migros ve Alkim Kağıt sorusu

Migros ve Alkim Kağıt sorusu
18 Mart 2024 - 08:47 borsagundem.com

Yatırımcılar sordu, Yatırımcı Masası yanıtladı. İşte o analizler...

YATIRIMCISI STRATEJİK HAMLELERİNİ GÖRDÜ

SORU- Migros buradan aşağıya iner mi? Yoksa yukarı çıkışı devam eder mi?
Rıza Cantekin

CEVAP- Eğer bir hissede satıcıdan ziyada alıcılar daha aktifse fiyatın yükselmesi için güçlü bir neden var demektir. Söz konusu durum, perakende sektöründe yer alan Migros için de geçerlidir. Hisseye ilişkin alıcıların istekli yaklaşımı, şirketin büyüyen gelir ve kârlılığından bağımsız düşünmemeli. Migros, geride kalan beş yılın ilk üçünde zarar açıklarken son ikisinde artan bir kârlılık gerçekleştirdi. Son açıkladığı 2023 dokuz aylık faaliyet döneminde gelir ve kârdaki artışın devam etmesi yıl sonunda da kârlı yapının süreceğine dair güçlü bir işaret olarak değerlendirilmeli.
Migros’un dikkat çeken yönelimi, gelişen teknolojiye adapte olacak adımları atması. Özellikle e-ticaret ve online alışveriş trendlerinin arttığı bir dönemde, şirketin piyasadaki konumunu güçlendirecek adımlar olarak değerlendirmeli. Online alışveriş hizmetleri, tüketicilere kolaylık ve çeşitlilik sunarken şirketin müşteri tabanını genişletmesine olanak tanıyacak nitelikte. Migros’un bu çerçevede tedarik zincirini ve lojistik operasyonlarını güçlendirmesi ileriye dönük stratejik hamleler olarak görülmeli. Bu adımlar yatırımcılar nezdinde de dikkatle izlenirken hisseye ilgiyi canlı tutmakta. Neticede de fiyatın yükselmesine olanak tanımakta.


DİJİTALLEŞMEYE UYUM SAĞLAMALI

SORU- Alka bir iniyor bir çıkıyor. Bir türlü çıkmıyor. Sebebi nedir?
Cenk Şimşek

CEVAP- Alkim Kağıt, geride kalan sekiz yıllık zaman diliminde rutin bir hareket sergiliyor. Hisse önce bir yıl boyunca yükseliyor. Ardında da bir yıl veya daha fazla yatayda hareket ediyor. Böylece çıkılan fiyat seviyesini sindiriyor. Firma açıkladığı son üç yıllık mali tablolarında artan kârlılığı ile dikkat çekiyor. Bununla birlikte 2023 dokuz aylık finansal sonuçlarında kârlılığında gevşeme söz konusu. Şirket ağırlıklı olarak yurt içine yönelik çalışıyor. Geçtiğimiz yıl daralan piyasa şirketin gelirlerinin yüzde 1,1 azalttı. Satış gelirindeki düşüş, dönem sonu kârın yüzde 23,37 gerilemesine sebep oldu. Kağıt sektöründe, ham madde fiyatlarındaki artışlar, üretim maliyetlerini ve dolayısıyla kar marjını baskılayan diğer temel unsurlardan. Firmanın kârının zayıflamasında artan maliyet ve giderlerin de etkisi olduğu görülüyor.
Alkim Kağıt’ın bu yıl kârını artırabilmesi için maliyetleri kontrol altında tutması önemli. Maliyetleri kontrol altında tutmada başarılı olamazsa satış gelirlerini artırarak bunu tolere etmesi ve artan gelirlerle kâr büyümesini sağlaması gerekecek. Aksi taktirde kârda düşüşün devam etmesi gündeme gelecektir. Bu da yansımasını hisse fiyatında bulacaktır.
Tüm bunlardan ayrı olarak kağıt sektörünün, dijitalleşmenin artmasıyla birlikte kendisini dönüştürmesi gerektiği bir hakikat. Neticede dijitalleşme kağıt tüketimini her geçen gün daha da azaltırken Alkim Kağıt'ın da bu değişime uyumlu bir dönüşüm sergilemesi şart. Aksi taktirde sektördeki gücü ve piyasadaki rekabet kabiliyeti zayıflaması sürpriz olmaz.

Endeksten hızlı yükselenler (18/03/2024)

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 18/03/2024

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler (18.03.2024)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 29,90
En Yüksek: 30,36
En Düşük: 28,46
Değişim 4,77 %
FK: 60,67
PD / DD: 4,36
İşlem Hacmi 84.902.921
Toplam Adet: 2.857.269
Ağırlıklı Ort.: 29,60
Son Değer: 443,50
En Yüksek: 449,75
En Düşük: 441,00
Değişim 0,45 %
FK: 9,10
PD / DD: 2,23
İşlem Hacmi 781.762.057
Toplam Adet: 1.758.498
Ağırlıklı Ort.: 444,71
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)