E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMHP'den seçim barajı açıklaması---

MHP'den seçim barajı açıklaması

MHP'den seçim barajı açıklaması
26 Eylül 2021 - 15:47 borsagundem.com

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ile MHP arasında Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası'nda yapılması düşünülen değişiklikler konusunda yürütülen çalışmaların tam bir uyum içinde olduğunu belirtti

Yıldız, partisinin İstanbul Bölge İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "sipariş üzere yazılmış düzmece araştırmalar", "sosyal medyada dolaşıma sokulan yalan haberler", "çarpıtılmış bilgiler" ve "aktif bir azınlık eliyle" Türkiye'ye sürekli iftira edildiğini dile getirerek, yeni yasama yılında "yalan terörüne karşı" ciddi yaptırımlar geldiğini belirtti.

Türkiye'nin 13 bin 541 gündür PKK terör örgütüyle mücadele ettiğini kaydeden Yıldız, şöyle devam etti:

"Bu süre içerisinde 8 bin 175 resmi, 6 bin 24 sivil, toplam olarak 14 bin 199 vatan evladı şehit oldu, 36 bin 500 resmi ve sivil vatandaşımız yaralandı. Türk Devleti, dünya savaş doktrinini değiştiren teknolojisiyle terör unsurlarını inlerden söküp çıkardı. Nokta operasyonlarıyla teröristleri bulup gereğini yaptı. Yeryüzünde teröristler için artık güvenli yer kalmadı."

Yıldız, PKK tarafından aldatılan veya kaçırılan çocuklarına kavuşmak ümidiyle HDP'ye karşı oturma eylemi yapan annelerin 754 gündür gözyaşı döktüğünü anlatırken, "PKK/KCK'nın sözcüsü HDP, ulusal ve uluslararası hukuk düzeninde siyasi parti kavramıyla tarif edilemez, hiçbir demokratik ülkede varlığını sürdüremez. Yargı gereğini yapacaktır. HDP'nin kapatılmasını Anayasa emrediyor. Ülkemiz topraklarının bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik faaliyetlerin odağı olan bu yapı, çevre, kadın hakları, barış gibi kavramları sinsice kullanıyor." diye konuştu.

Mecliste bekleyen dokunulmazlık dosyalarına değinen Yıldız, şu bilgileri verdi:
"Bu ay itibariyle Gazi Meclis'te 1429 dokunulmazlık dosyası beklemektedir. HDP'lilere ait fezleke sayısı 1017'dir ve tamamına yakını terör suçlarıdır. CHP milletvekillerinin 259, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hakaret, suç ve suçluyu övmek, terör propagandası yapmak dahil 24 ayrı suçtan fezleke bulunmaktadır. Gazi Meclis'in açılmasıyla bu dosyaların işleme alınması için gerekli olan her türlü girişim yapılacaktır. Bu siyasi ve ahlaki bir sorumluluktur."

"BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ İNŞA EDERKEN 2023 SEÇİMLERİNDEN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ"
Feti Yıldız, Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ile MHP arasında Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası'nda yapılması düşünülen değişiklikler konusunda yürütülen çalışmaların tam bir uyum içinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Genel Başkanımızın aziz milletimizle paylaştığı gibi seçim barajı yüzde 7 olarak belirlenmiştir. Bu açıklamalardan sonra kifayetsiz yazarçizer takımı, bazı sözde siyasetçiler medyada günlerce tartışmış ancak hakikati bir türlü kavrayamamıştır. Yapılan çalışma asla bir siyasi mühendislik olmamıştır. Yüzde 7 seçim barajı temsilde adalet ilkesine derinlik ve canlılık katacaktır. Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 33. maddesinin 1. fıkrasında yapılacak değişiklikle genel seçimlerde ülke genelinde, ara seçimlerde yapılan çevrelerin tümünde, geçerli oyların yüzde 7'sini geçemeyen partiler milletvekili çıkaramazlar. Seçim ittifakı yapılması halinde yüzde 7 olan barajın hesaplanmasında ittifak yapan siyasi partilerin aldıkları geçerli oyların toplamı esas alınır. Bir veya birkaç seçim çevresinde, seçimin iptaline karar verilmesi, ülke genelinde alınan oy yüzdesinin yeniden tespitini gerektirmez."

Türk Tipi başkanlık sisteminin Cumhuriyet döneminin en büyük idari reform olduğunu dile getiren Yıldız, "Bu muhteşem tarihi yürüyüşü sürdüreceğiz. Ülkemizin geleceğini başkalarının eline teslim etmeyeceğiz. Allah'ın yardımı, milletimizin desteği, anaların, babaların, bacıların dualarıyla sadece yakın dönemi değil gelecek yüzyılları da kurtaracağız. Büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa ederken 2023 seçimlerinden zaferle çıkacağız." dedi.

Barajın 7'ye düşürülmesi Meclise gidecek

Devlet Bahçeli'den seçim barajı çıkışı

Cumhur İttifakı kararı: Baraj yüzde 7

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ASTOR27 Eylül 2021 09:30

    MHP NİN 7.50 LİRADAN  DOLAR SATTIGINI UNUTMADIK. SENİN DOLARLA NE ALAKAN VAR DİYEN ZAT.

  • ASTOR27 Eylül 2021 09:22

    ESKİDENDİ MHP ŞİMDİ. SARAYI KURTARAN HAREKET PARTİSİ OLDU.

  • ..26 Eylül 2021 22:25

    Ondan sonra, halk istoyor, halk seçiyo.. : ) zorla sandiktan cikma sevdasi.... ayagini, yorgani yuzde 7 secime ayarliyor... yorganj buyutrm, ek yapem yok...

  • malak26 Eylül 2021 20:05

    insan partiyi nasıl %10nun altına düşürdüm diye bir düşünür, bir utanır

  • Türkoğlutúrk27 Eylül 2021 07:25

    Bop çularin peşinde diyeceğim ama ABD üslerine karşı çıkmayan milliyetçiliği parmak sallamaktan ibaret zannedenler in partisi oldu.koskoca kurt oldu saray kapısında

  • Burak26 Eylül 2021 21:02

    Zubuk sen altini saglam tut bu halk..PKK Selo..yaltakcilarina oy vermez...oyle bir duseceksinizki...akliniz cikacak bu halk goruyor..

  • Yazık26 Eylül 2021 18:33

    Sizin seçiminize barajınıza başlarım lan. Dolar 9 lira olmuş, açlık sınırı 2 bin lira, en düşük emekli maaşı 1.600 lira. Yeter be yeter.

  • Türkoğlutúrk27 Eylül 2021 07:26

    Vayyy muhalefete saldıranlara bak sarayın kapısında kuru ekmeğe talim edenler

  • RAMO CANCAN26 Eylül 2021 21:53

    ulan şuan tüm ülkeler üzerimize saldırıyor ülkemizi yıkmak istiyor sen dolardan bahis ediyorsun.büyük bir ekonomik ve askeri savaş veriyoruz.aynen ulu önder ATATÜRK zamanındaki gibi.

  • Pala26 Eylül 2021 21:00

    G.......oglu..g......dolarin 9 olmasonda..enaz ulke kadar senin sucun..dolar ile ne isin..var..ayrica..1600 emekli dedin..KILICTAROGLUNU gectin..ben emekliyim..3900 alirim sahtekar..

  • Alp26 Eylül 2021 17:24

    Gecen secim de MHP yuzde 2 gecemez..gecerse ben TAKSIM MEYDANINDA ESEK OLUR ANIRIRIM DIYEN YASAR OKUYAN HALA ANIRIYOR..HERHALDE...beyler MHP bu ulkenin sigortasi milletin gonlunde taht kumustur..siz balmain itin kurdun..yalamlarin..cakma ulkuculerin..Fosforlu cevrilerin sozlerine..MHP dogru yoldadir..ulkesi icin.. hic bir makam mevki..aramaz..bazen olumsuzluklar karsisinda zehir surubu.. ulkesi icin inanin icer..ha ondan kopan bir kac..........var..millet defterini durer merak etmeyin..MHP oyu herzaman yuzde 18 dir bunu bunu unutmayin saygilar ..

  • Türkoğlutúrk27 Eylül 2021 08:56

    Dolar yükseldi ki yine dolar satsın o parti.

  • Bir yorum26 Eylül 2021 20:09

    Çok haklısın MHP asla ve kat a baraj altına düşmez!  Ama İp sizler tabela partisi olarak kalacak kimsenin şüphesi olmasın. Bir yandan deftersiz selo ile kahvaltı muhabbeti bir yandan papazoğlu nu Fatih e benzet. Fatih sana bunun hesabını sormaz mı ahirette.  

  • Berber Bekri 26 Eylül 2021 19:47

    Alp hayal görmeye devam et sen mecliste hdp den az sandalyeye sahip %10 oy alamayacağını bildiği için düşürmeye çalışıyor...Dolar 9 lira olmuş onu düşürmek için uğraşmayan mhp barajı düşürecekmiş %5 den aşağı düşürsün yoksa işi zor...

  • Hehe26 Eylül 2021 16:42

    Yakinda bunlari meclise sokmak icin baraji kaldirir liderileri yaa

  • Berber Bekri 26 Eylül 2021 16:05

    Aynen tam bir uyum içerisinde gidiyorsunuz...Haydi Türkiye ileri...Durmak yok yola devam...2023 e 50 ekle eder 2073 ondan 2 çıkar 2071 o zaman hedef 2071 çay ve biskevit pa pa paris pas pa pa pasta haydaaaaa