E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMHP'de Akşener şoku---

MHP'de Akşener şoku

MHP'de Akşener şoku
18 Eylül 2015 - 10:06 borsagundem.com

Adı MHP ile özdeşleşen Meral Akşener milletvekili aday listesinde olmayacak

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) aday listesi netleşti. Listedeki en büyük sürpriz Meral Akşener'in aday gösterilmemesi oldu. Bahçeli, Meclis Başkanlığı adaylığı için Akşener'in adı geçtiğinde ''Bu şekilde söylenen isimlerden hiç hoşlanmam, ismi geçeni de devre dışı tutarım. Meral Akşener’i eğer çok sık kullanırsanız, o devre dışı kalır haberiniz olsun'' demişti.

CNNTürk'te yer alan habere göre, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'den birinci sıra adayı gösterildiği MHP listesinde, seçim hükümetinde yer alan Tuğrul Türkeş'in yanı sıra, adaylık başvurusunda bulunmayan eski bakanlardan Murat Başesgioğlu da beklendiği gibi listede yok.

Eski İçişleri Bakanı ve eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener, 7 haziran seçimleri sonrası adı meclis başkanlığı adayları arasında geçince Genel Başkan Bahçeli'nin tepkisini çekmişti. Akşener de MHP listelerinde kendine yer bulamadı.

Türkeş, Başesgioğlu ve Akşener dışındaki 77 milletvekilinden 72'si yerlerini korudu. Ankara'daki 4 vekilden Mustafa Erdem liste dışı kaldı. Tuğrul Türkeş'in yerine Erkan Haberal geldi. Aydın'da Ali Uzunırmak, Hatay'da Şefik Çirkin, Karabük'te Durmuş Yalçın, Manisa'da Zeynel Balkız liste dışı kaldı.

Aday olup olmayacağı merakla beklenen Ekmeleddin İhsanoğlu yine İstanbul adayı olarak listede yer buldu. Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da yine Uşak'tan aday gösterildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, adayların bugünden itibaren seçim bölgelerine dağılarak çalışmalara başlayacaklarını açıkladı. Bahçeli, "7 Haziran seçimlerinden çıkan sonucu beğenmeyen, koalisyon kurulmasının önüne geçerek ülkeyi seçime götüren AKP zihniyeti, önümüzdeki süreçte hak ettiği demokratik bedele katlanacaktır" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • elem18 Eylül 2015 11:51

    bahçelinin ne işi var basiretsiz siyasetten anlamayn bir adam

  • elem18 Eylül 2015 11:50

    devletin sahibi halktır yandaş osman, nemalanmasanız bu kadar sevmezsiniz adı yolsuzlukla geçen birini. Allahtan utanın din tüccarları

  • Bozkurt18 Eylül 2015 11:43

    Meral hanımı aday göstermeyip Dedesi atatürk düşmanı olan ve mısıra kaçmak zorunda olan birisinin torununu aday yapan MHP ye bütün ülkücüleri protosto yapmaya çağırıyorum.OY YOK.

  • dlbyz18 Eylül 2015 11:37

    bahçeli son üçlü hükümetten sonra birdaha koalüsyona girmeme yemini etmiş şimdide tarih sayfasından silinmek istiyor keşge meral hanım mhp nin başına geçse

  • Osman18 Eylül 2015 11:32

    Geçsin Tuğrul beyin yanına yani AKP ye Devletimizin sahibi Sayın Cumhurbaşkanımız Rabbim canına sağlık versin...Amin.....

  • kibritci18 Eylül 2015 10:55

    bahçeli diktatör önüne cıkanı siliyor kendini ne zaman cizecek anlamıyorum akşener türkeşle birliktre hükümette yer almalıydı ama malum catlı dosyası bahçelinin elinde korkudan hükümette yer alamadı

  • Santana18 Eylül 2015 10:50

    Mhp ye oy veriyim diyorum Bahçeli vermemem için hertürlü davranışı sergiliyor sen kazandın Bahçeli sana oy yok.

  • exper18 Eylül 2015 10:35

    Kendine rakip olabilecek kişileri tasfiye etmek liderlik değildir, erdemin ile o koltuğu boşaltabilmektir.

  • Tanrıkulu18 Eylül 2015 10:34

    Kenan Tanrıkulu'nun seçim hükümeti için bakanlık teklifi aldığında telaşla genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etmesinin nedeni şimdi daha iyi anlaşıldı.:)

  • ALPTUĞ18 Eylül 2015 10:13

    Liste dışı kalmayan başka ülkücü varmı devlet bey bu harcadığın ÜLKÜCÜLER BİR KASIMDAN SONRA SENİ KAPI DIŞARI EDER KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR,Sayın AKŞENER siz ÜLKÜCÜLERİN asenasısınız üzülmeyin hakkın vadettiği günler belki yarın yarındanda yakın şairin dediği gibi.