E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetaller güçlü doların baskısıyla geriledi---

Metaller güçlü doların baskısıyla geriledi

Metaller güçlü doların baskısıyla geriledi
28 Ekim 2022 - 08:47 borsagundem.com

Temel metaller, Çin'de Kovid endişeleri ve güçlü doların baskısıyla geriledi. Singapur'da demir cevheri, 80 dolar/tonun altını gördü.

Bakır ve diğer sanayi metallerinin fiyatları, güçlenen ABD Doları ve artan koronavirüs vakaları arasında Çin'deki talebe ilişkin endişelerin etkisiyle düştü.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır erken saatlerde %0,9 düşüşle 7.694 dolar/tona geriledi. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Aralık vadeli bakır %0,2 düşüşle 63.360 yuan/tondan (8.762,88 dolar) işlem gördü.

LME'de alüminyum %1,9 düşüşle 2.244 dolar/tondan, kalay %1,1 düşüşle 18.480 dolar/tondan, çinko %1 düşüşle 2.913 dolar/tondan ve kurşun %0,2 düşüşle 1.861 dolar/tondan işlem gördü.

Avrupa'da enerji krizi ve düşük stoklar nedeniyle üretim kesintileri geçen yıl çinko fiyatlarını ayakta tuttu, ancak büyüme ve talep yavaşlamasından kaynaklanan ters rüzgarların artık piyasa için daha büyük bir zorluk olduğu belirtiliyor.

Singapur'da demir cevheri, 80 dolar/tonun altına geriledi

Demir cevheri vadeli işlemleri, Singapur'da 80 dolar/tonun altına düştü. Küresel çelik talebine yönelik kasvetli görünüm nedeniyle demirli komplekte satış geldi.

Singapur Borsası'nda Kasım vadeli gösterge demir cevheri, %3,6 düşerek 78,80 dolar/ton ile Eylül 2020'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Dalian Emtia Borsası'nda, Ocak vadeli demir cevheri, 22 Temmuz'dan beri en düşük seviyesi olan 622,50 yuan/tona indikten sonra sabah işlemlerini %4,2 düşüşle 629 yuan/tondan (86,94 dolar) kapattı.

Hem Dalian hem de Singapur'da fiyatlar, zayıflayan küresel çelik talebine ve Covid-19 kısıtlamaları ve emlak sektöründeki gerilemeden etkilenen Çin ekonomisine ilişkin artan endişeler arasında keskin haftalık ve aylık kayıplar yaşamaya hazırlanıyor.

IMF de bugün yaptığı açıklamada küresel parasal sıkılaştırma ve artan enflasyon nedeniyle Asya'nın ekonomik büyüme tahminlerini düşürdü.

Analistler, Fed'in faiz artırımı ve dış talep ihracatının zayıflamasının çelik fiyatlarının daha da aşağı yönlü olması için risk oluşturduğunu kaydetti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %2,4, sıcak haddelenmiş rulo ve filmaşin %2,6 değer kaybetti. Paslanmaz çelik %3,2 düştü.

En fazla kazandıran hisselerde F/K oranları

 

Gümüş'te destansı yükseliş bekleniyor

 

Apple, Amazon ve Intel bilançolarını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)