E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatları yeni haftada düşüşte---

Metal fiyatları yeni haftada düşüşte

Metal fiyatları yeni haftada düşüşte
22 Mayıs 2023 - 08:41 borsagundem.com

Temel metal fiyatları, Çin'de talep ve ABD'de borç tavanı konusunda stres nedeniyle düştü

Temel metallerin çoğunun fiyatı, yatırımcıların Çin'in talep görünümünün cansız olmasını ve ABD'nin borç tavanı müzakerelerindeki sürpriz durmanın ardından küresel finans piyasalarındaki potansiyel kaosu beklemesiyle düştü.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 06.22'de %0,8 düşüşle 8.184,50 dolar/tona gerilerken, Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Temmuz vadeli bakır, %0,6 düşüşle 64.800 yuan/tondan (9.374,86 dolar) işlem gördü.

ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Başkanı Kevin McCarthy, günün ilerleyen saatlerinde, borç tavanını görüşmek üzere bir araya gelecek.

Bu arada, Çin'de talep görünümü birçok metalde düşüş eğilimindeydi.

LME'de alüminyum %1,1 düşüşle 2.257,50 dolar/tondan, çinko %1,7 düşüşle 2.436 dolar/tondan, kalay %1,4 düşüşle 25.105 dolar/tondan, nikel %0,9 düşüşle 21.095 dolar/tondan ve kurşun %0,4 düşüşle 2.085 dolar/tondan işlem gördü.

Demir cevheri ve diğer demirli vadeli işlemleri, Çin'de emlak endişesi nedeniyle düştü

Demir cevheri ve diğer demirli metal vadeli işlemleri, Çin'in durgun emlak sektörüyle ilgili süregelen endişeler nedeniyle bugünkü işlemlerde düşerek geçen haftaki kazançlarının bir kısmını kaybetti.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %1,6 düşüşle 724 yuan/tondan (104,74 dolar) tamamladı.

Singapur Borsası'nda, Haziran vadeli demir cevheri, %2,7 kadar düşerek 102,55 dolar/ton ile 15 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Çin'de konut fiyatlarının daha yavaş artması ve geçen hafta emlak yatırımı ve satışlarında keskin düşüş olduğunu gösteren aşağı yönlü veriler, emlak sektöründeki toparlanmanın gücüne ilişkin şüpheleri artırdı.

Analistler, yeni inşaat faaliyetlerindeki büyüme eksikliği nedeniyle Çin'deki çelik üretiminin önümüzdeki aylarda düşmesini bekliyor. Analistlere göre bu, arz kesintileri hafifledikçe demir cevheri talebi üzerinde baskı oluşturacak.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %3,4 ve %3,1 düştü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,8, sıcak haddelenmiş rulo %1,7, filmaşin %2,5 ve paslanmaz çelik %0,8 düştü.

Risk iştahı finansal piyasalara geri döndü

 

Birol: Petrol arzı daha katı fiyat tavanı uygulamasından etkilenmez

 

Çin Merkez Bankası gösterge kredi faiz oranını değiştirmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)