E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatları, güçlü dolar ve talep endişeleriyle geriledi---

Metal fiyatları, güçlü dolar ve talep endişeleriyle geriledi

Metal fiyatları, güçlü dolar ve talep endişeleriyle geriledi
17 Kasım 2022 - 09:21 borsagundem.com

Temel metal fiyatlarının çoğu, doların güçlenmesi ve ABD'de faiz artırımına ara verme umutlarının azalmasıyla geriledi. Demir cevheri, Çin'de emlak teşvikleri hakkında iyimserliğin azalmasıyla düşüş yaşadı

ABD'de perakende verilerinin enflasyonun gerilediğine dair şüphe uyandırması ve Fed'in daha fazla faiz artışına gidebileceği beklentisi ile dolar güçlendi. Temel metal fiyatlarının çoğu, doların güçlenmesi ve ABD'de faiz artırımına ara verme umutlarının azalmasıyla geriledi

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.13'te %1,2 düşüşle 8.194,50 dolar/tona geriledi. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Aralık vadeli bakır, %0,9 düşüşle 66.070 yuan/tondan (9.262,45 dolar) işlem gördü.

LME'de kurşun %1, kalay %2,1, çinko %0,6 ve alüminyum %0,1 düştü.

ShFE'de nikel %3,9 geriledi.

Demir cevherinde düşüş yaşadı

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, bugün erken kazanımlarını tersine çevirerek, dört günlük bir rallinin ardından geri çekildi. Düşüşte Çin'in emlak şirketlerine yönelik teşvik paketi konusundaki iyimserliğin azalması etkili oldu.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, seansın başlarında 11 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesi olan 742,50 yuan/tona çıktıktan sonra sabah işlemlerini %0,7 düşüşle 723 yuan/tondan (101,38 dolar) kapattı.

Singapur Borsası'nda, Aralık sözleşmesi TSİ 06.30'da %3,1 düşüşle 94 dolar/tona geriledi.

Analsitler, Çin'de teşviklere rağmen emlak satışlarında devam eden zayıflık beklentilerini gerekçe göstererek, Çin'in emlak sektörü için olumsuz görünümü sürdürüyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,2, sıcak haddelenmiş rulo %1, filmaşin %0,7 ve paslanmaz çelik %3,2 düştü.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %1 ve %0,7 geriledi.

Küresel risk iştahı zayıfladı

 

ABD, petrol rezervleri için 500 milyon dolar harcayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)