E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez'in hareketi ne olacak?---

Merkez'in hareketi ne olacak?

Merkez'in hareketi ne olacak?
19 Temmuz 2013 - 09:06 borsagundem.com

Bankacı ve ekonomistler, Merkez Bankası'nın nasıl karar vereceği konusunda 3'e bölündü

Merkez Bankası'nın 23 Temmuz'daki toplantısında koridorun üst bandını artırması beklenirken, öngörüler 50 ve 100 baz puanda yoğunlaşıyor.
17 kurum ile yapılan ankette, katılımcıların tamamı Temmuz'da politika faizi ile faiz koridorunun alt bandının sabit kalacağını öngörürken, sekiz
katılımcı koridorun üst bandında 50 baz puan, iki katılımcı 75 baz puan, altı katılımcı 100 baz puan, bir katılımcı ise 150 baz puan artırım bekliyor.
Üç katılımcı Temmuz'da ROK'ta indirim, bir katılımcı TL zorunlu karşılıklarda artış, üç katılımcı döviz cinsi zorunlu karşılıklarda indirim, bir katılımcı ise artış bekliyor.
MB Haziran ayındaki PPK toplantısında politika faizi yüzde 4.5, faiz koridorunun alt bandını oluşturan gecelik borç alma faizini yüzde 3.5'te, koridorun üst bandını oluşturan gecelik borç verme faizini ise yüzde 6.5 seviyesinde bırakmıştı.  
FAİZLERDE SON DURUM   
POLİTİKA FAİZİ %4.5 (1 haftalık repo faizi)   
BORÇ VERME FAİZİ %6.5 (koridorun üst bandı)   
BORÇ ALMA FAİZİ  %3.5 (koridorun alt bandı)
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kk19 Temmuz 2013 12:59

    TCMB ızın almadan bırsey yapamadıgını artık sagır sultan bılıyor.Dolmabahcede cıkan karar olculu artıs olduguna gore FEd de mola verdıgıne gore ust band 50bps yapar gecer.O da bence sonbaharı cıkarmaz tekrar aynı seylerı yasarız.

  • mehmet19 Temmuz 2013 12:42

    merkez bankasının ne yapacagını işin uzmaları bile bilemiyorsa ve 3 bölünüyorsa bu demekki merkez bankası ddogru yolda demektir artıkk paradan para kazanma işi bitmiştir oyunu artık merkez bankası kuruyor tahmin zordur