E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez'e müdahale yabancıyı rahatsız eder ---

Merkez'e müdahale yabancıyı rahatsız eder

Merkez'e müdahale yabancıyı rahatsız eder
22 Şubat 2015 - 10:43 borsagundem.com

HSBC Türkiye Hazine Direktörü Fatih Keresteci, ekonominin gündemi ve finansal piyasalardaki beklentileri değerlendirdi

Yabancı yatırımcının Merkez Bankası’nın bağımsızlığına güvenerek Türkiye’ye geldiğini belirten HSBC Türkiye Hazine Direktörü Fatih Keresteci, “Merkez Bankası’nın bağımsızlığına leke sürecek her türlü adım ve karar, yabancı yatırımcıyı rahatsız eder.” uyarısında bulundu.
HSBC Türkiye, Antalya’da premier müşterilerine yönelik olarak Türkiye ekonomisi ve küresel piyasalar analizinin paylaşıldığı bir seminer düzenledi. Seminerde konuşan HSBC Türkiye Hazine Direktörü Fatih Keresteci, ekonominin gündemi ve finansal piyasalardaki beklentilere ilişkin değerlendirmelerini katılımcılarla paylaştı. Fatih Keresteci, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye’nin 2001’de yaşadığı ekonomik krizden elde ettiği tecrübelerle güçlü bir bankacılık sistemi kurduğuna değinen Fatih Keresteci, bunun devam ettirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bankaların, tasarrufların yatırımlara kanalize edilmesinde üstlendiği aracılık rolünün ekonomiler için önemini vurgulayarak, “Sektörü biraz kayırmakta fayda var.” diyen Keresteci, “Eğer siz bu aracıyı devreden çıkarırsanız tasarruflar yatırımlara kanalize olmaz. Türkiye’de yatırım olmazsa büyüme olmaz, büyüme olmazsa istihdam olmaz. Sanki son dönemde bankacılık sisteminin o biraz kayrılması gereken noktasının uzağında gibi bir imaj oluşturuluyor.” dedi. Kenan Baş/Zaman

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çakır22 Şubat 2015 20:24

    Mudur bey isviçrede bankanıza neden baskın yaptı polisler idda edilenler doğrumu Türkiye bağımlı mıydı bağımsız kaldı bağımsızdı da bağladılar dılının altında ne var Tl üzerinde cumhuriyeti yazıyordu şimdi cumhuriyet yazıyor neden

  • Müdür bey22 Şubat 2015 11:48

    Yazık olacak sayın genel Müdüre. Yarın paralelci ilan edilir. Sonra da linç. Herkese yapıldığı gibi. Yanlış yapıyorsunuz sayın müdür. Biat ediniz, boyun eginiz, ses çıkarmayıniz. Arada paralele çakınız. Doğrusu budur.