E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez'den faiz indirimi beklenmiyor!---

Merkez'den faiz indirimi beklenmiyor!

Merkez'den faiz indirimi beklenmiyor!
17 Ekim 2016 - 10:33 borsagundem.com

Goldman Sachs, Merkez Bankası'ndan son toplantıda faiz indirimi beklemiyor

Goldman Sachs, TCMB'nin 20 Ekim Perşembe günü yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında faizlerde bir indirim kararı çıkmasını beklemediğini bildirdi.

Piyasanın TCMB'nin Perşembe günü gecelik borç verme faizini 25 baz puan daha indirmesini ve repo faizini değiştirmemesini beklediğine işaret eden Goldman Sachs, kendilerinin ise Şubat ayından bu yana 250 baz puan indirilen gecelik borç verme faizinin yüzde 8,25'te tutulmasını, repo faizinin yüzde 7,5 seviyesini korumaya devam etmesini beklediklerini vurguladı.

TCMB'nin bundan sonra para politikasını gevşetmede faiz oranları yerine likidite tedbirlerine yöneleceğini düşündüklerini ifade eden Goldman Sachs, bu beklentiye neden olarak faiz koridorunun halı hazırda Türkiye'nin tarihi değerleri ve gelişmekte olan piyasaların çoğundaki koridorlarla karşılaştırıldığında oldukça sıkı hala gelmesini işaret etti. İkinci neden olarak TCMB'nin basitleştirme stratejisine paralel
olarak likiditeyi gevşetmeye başlamasını ortaya koyan Goldman Sachs, üçüncü neden olarak ise faizlerin ekonomide istikrar sağlamada artık daha az etkili hale gelmelerini gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haydar17 Ekim 2016 10:53

    indirecek 7.50 ye kadar devam..7.50 ye gelince bir süre bekleyecek..ortalık sakinleşirse bu sefer göstergeye başlayacak..