E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez kritik faiz kararını o saatte açıklayacak---

Merkez kritik faiz kararını o saatte açıklayacak

Merkez kritik faiz kararını o saatte açıklayacak
24 Ekim 2019 - 08:51 borsagundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Ekim toplantısı 24 Ekim tarihinde gerçekleşecek. Bankanın son toplantısı ise 12 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Merkez Bankası PPK toplantısının 7'ncisi bugün (24 Ekim) gerçekleştirilecek. Bir önceki toplantıda politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı, 325 baz puanlık indirimle yüzde 19,75'ten yüzde 16,50'ye çekilmişti.

Merkez'in bu kritik faiz kararını bugün saat 14:00'te açıklaması beklenirken, ekonomistler, temmuz ve eylül toplantılarında politika faizinin güçlü bir şekilde 750 baz puan indirildiğini anımsattı. Bu ayki toplantıda da politika faizinin 150-200 baz puanlık indirim yapılacağını ifade etti.

DÜŞÜK ENFLASYON MB’NİN ELİNİ RAHATLATTI

Uzmanlar ve ekonomistlerin beklentisi daha düşük olsa da, gösterge faiz ile enflasyon arasında 730 baz puanlık bir farkın olması, Merkez Bankası’nın yarınki toplantıda bu farkın önemli bir kısmını kullanacağını gösteriyor. Yeni Ekonomi Program’ında yılsonu enflasyon hedefi yüzde 12 olarak güncellendi. Cuma günü yayımlanan Merkez Bankası Beklenti Anketi’nde de yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 12.69’a geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)