E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMerkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması---

Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması

Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması
04 Temmuz 2019 - 10:35 borsagundem.com

TCMB Haziran Ayı Fiyat Gelişmeleri raporunu yanyınladı. Raporda, "Tüketici enflasyonundaki yavaşlamanın ana belirleyicisi sebze ürünlerindeki görünüme bağlı olarak düşen işlenmemiş gıda fiyatları olmuştur" dendi.

TCMB Haziran Ayı Fiyat Gelişmeleri raporunu yayınladı. Raporda, "Tüketici enflasyonundaki yavaşlamanın ana belirleyicisi sebze ürünlerindeki görünüme bağlı olarak düşen işlenmemiş gıda fiyatları olmuştur" dendi.

Enerji fiyatlarının gerileyerek tüketici enflasyonunu olumlu yönde etkilediği belirtilen rapor özetinde, bir önceki yıldaki yüksek baz etkisinin yanında iç talep koşullarındaki zayıf seyrin çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonundaki yavaşlamayı desteklediğine dikkat çekildi.

Merkez Bankası'nın raporunda "Temel mal ana eğilimindeki ılımlı seyre karşın, hizmet grubu ana eğiliminde canlı turizm talebi kaynaklı olarak bir miktar yükseliş izlenmiştir." ifadesi yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selahattin abi04 Temmuz 2019 14:55

    Tanzim satışlar patates soğan stokçularına baskın işe yaradı.Etkisini 3 ay sonra gösterdi  :) Enflasyonla etkin mücdeleyi taktir ediyoruz.Yaz aylarına çok teşekkür ediyoruz 

  • mehmet yılmaz04 Temmuz 2019 10:54

    TÜRKİYE düşmanları gıda (enflasyon) sız kalmış.

  • Cekic 04 Temmuz 2019 10:46

    Benzin gaz elektrik fiyatlarını nasıl aciklayacaksin dometes biber patlıcan bir anda dünyam karardı (barış manco);))))

  • mehmet yılmaz04 Temmuz 2019 14:53

    senin işin kolay 2 şişe rakı içmedinmi kara bile geçersin.