E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası yılın son faiz kararını yarın açıklayacak---

Merkez Bankası yılın son faiz kararını yarın açıklayacak

Merkez Bankası yılın son faiz kararını yarın açıklayacak
20 Aralık 2023 - 07:37 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın yılın son faiz kararında 250 ila 500 baz puan arasında artış yapması bekleniyor.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında yarın toplanacak.

Aynı gün saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde yüzde 40'a yükseltilmişti.

TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 250 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, 250 ila 500 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 42,50 ile yüzde 45,00 arasında yer aldı.

Atlanta Fed Başkanı Bostic: Sabırlı olmalıyız

 

Çin Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )20 Aralık 2023 11:45

    Ed adımı belli.. avrupa merkezbankası adımı belli... dunya bunlara gör eşekillenıyor.. biz NAS dedik bi rçok globale uyanı görevden aldık... şimdi geride ve terste kaldık... koştura koştura bu dunyaya yetişmeye çalışıyor süper  yerli ve milli kahramanlarımız :D kahraman ilan ettik bide daha önce aynını yapanları görevden alıyorduk... şimdi globale uymak, globaldeki sıcak paraya konmak için adım atılacak. dunya bir surahi ise, surahi şehline bürünen içine sığmay açalışan kedi gibiyiz :D elimiz mahkum.... uyum sağlıcaz artık

  • okan bey20 Aralık 2023 10:34

    Merkez bankası başkanı ülkeyi bu duruma getiren  siyasilere karşı  enflasyonu indirmek için uğraşıyor,mücadele ediyor allah yardımcısı olsun.