E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası, EKK kararlarına odaklandı---

Merkez Bankası, EKK kararlarına odaklandı

Merkez Bankası, EKK kararlarına odaklandı
07 Aralık 2016 - 06:51 borsagundem.com

JP Morgan, Merkez Bankası'nın EKK toplantısından çıkacak olan tedbirlerin etkilerini görmek istediğini belirtti

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın dün yaptığı 2017 para ve kur politikasına ilişkin konuşmayı değerlendiren JP Morgan, Çetinkaya'nın açıklamalarında TCMB'nin son PPK toplantısı sonrasındaki açıklamasında kullanılan dil ile ciddi bir farklılık bulunmadığını işaret etti. Çetinkaya'nın yaptığı açıklamada TCMB'nin piyasalarda istikrarı sağlamak için ne yapılacağı konusunda detay vermediğini ve elini kapalı tuttuğunu belirten JP Morgan, "Bize göre Çetinkaya daha fazla adım atmadan önce hükümetin Perşembe günü açıklayacağı tadbirleri ve bunların piyasa değişkenleri üzerinde yapacağı etkiyi görmek istiyor" değerlendirmesini yaptı.
TCMB'nin hükümetin açıklayacağı tedbirlerin etkinliğine güveni nedeniyle yeni bir adım atmak konusunda aciliyet hissetmediğini düşündüklerini belirten JP Morgan, yapılan son açıklamalarda kullanılan ihtiyatlı ifadelen dikkate alındığında TCMB'nin adım atmak için açıklanacak tedbirlerin arzu edilen sonuçları üretmemesini bekleyeceğini öngördüklerini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)