E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Merkez bankalarından gelecek mesajlar fiyatlamalarda belirleyici olacak---

Merkez bankalarından gelecek mesajlar fiyatlamalarda belirleyici olacak

 Merkez bankalarından gelecek mesajlar fiyatlamalarda belirleyici olacak
30 Ocak 2023 - 09:10 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

Bu hafta küresel piyasaların odağında merkez bankalarının toplantıları yer alacak. 1 Şubat’ta Fed’in faiz kararı ve 2 Şubat’ta Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faiz kararları takip edilecek. Merkez bankalarının faiz artırım büyüklükleri ve devamında merkez bankası başkanlarının mesajları küresel risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – Ekonomik Güven Endeksi Önem: Düşük
• 13:00 Euro Bölgesi – Tüketici Güven Endeksi Önem: Düşük

BIST-100 güne başlangıç

Geçen hafta dalgalı bir fiyatlamanın gözlendiği küresel hisse piyasaları yeni haftaya hafif satıcılı bir seyirle başlangıç yaparken, bu hafta merkez bankalarının toplantıları ve verilecek mesajlar risk iştahı ve piyasaların seyri üzerinde belirleyici olacaktır. Volatilitenin yüksek seyrettiği BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,75 oranında kayıpla 5.191,83 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,81 – 18,82 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 18,80’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Geçen hafta satış baskının ve volatilitenin artış kaydettiği BIST-100 Endeksi’nde cuma günü gün içerisinde sert satışlar yaşanırken, kapanışa doğru gelen tepki alımları dikkat çekti. Endekste gün içi volatilitenin etkisini sürdürebileceğini değerlendiriyoruz. Geçen haftaki kayıpların ardından endekste toparlanma çabasının etkili olması durumunda 5.260 – 5.315 aralığı direnç bölgesi olarak takip edilecektir. Bu bölge üzerinde 5.400’lü seviyeler direnç olarak karşımıza çıkacak olup, 5.400’ler üzerinde kapanışların sağlanması yeniden 5.500 – 5.550 bölgesine doğru bir fiyatlamayı beraberinde getirebilir. Endekste yeniden satışların yaşanması durumunda 5.103 – 5.078 ve 5.020 seviyeleri destek konumundadır. 5.000 puan altındaki kapanışlarda satışların hız kazanabileceği dikkate alınmalıdır.

Bakır fiyatları gevşedi, Demir cevheri zirveye çıktı

 

Küresel piyasalar kritik haftaya temkinli başladı

 

Borç yapılandırmada ayrıntılar netleşti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)