E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları gevşedi, demir cevheri zirveye çıktı---

Bakır fiyatları gevşedi, demir cevheri zirveye çıktı

Bakır fiyatları gevşedi, demir cevheri zirveye çıktı
30 Ocak 2023 - 08:56 borsagundem.com

Bakır fiyatları, yatırımcıların Çin'de talep toparlanmasını yeniden değerlendirmesiyle gevşedi. Dalian'da demir cevheri, Çin'de talep iyimserliğiyle kontrat zirvesine çıktı.

Bakır fiyatları, cansız fiziki talebin traderları, Çin'de sıfır Covid politikası sonrası, alımların ne kadar hızlı ve güçlü şekilde toparlanacağını yeniden değerlendirmeye sevk etmesiyle düştü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Mart vadeli bakır kontratı, bir haftalık Ay Yeni Yılı tatilinin ardından işlemlerin yeniden başlamasıyla TSİ 07.28'de %0,6 düşüşle 69.750 yuan/tona (10.325,38 dolar) geriledi. Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, yatay seyrederek 9.263 dolar/tondan işlem gördü.

Bakır fiyatları, Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından Çin'de metal tüketiminin toparlanacağına dair umutlarla desteklenerek, bu yıl Londra'da şimdiye kadar %11 ve Shanghai'de %5,5 arttı.

Ancak, 27 Ocak'ta sona eren Yeni Ay Yılı tatili öncesinde fiziki talep cansız kaldı. Cuma günü LME'de bakır, Aralık 2022'nin ortasından bu yana ilk haftalık düşüşünü kaydetti.

Bu arada Peru'da Las Bambas madeni 1 Şubat'tan itibaren üretimi durdurmak zorunda kalacağını açıkladı.

LME'de alüminyum %0,3, kalay %2,7 düştü, kurşun %0,1 arttı.

Dalian'da demir cevheri, kontrat zirvesine çıktı

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de bir haftalık Ay Yeni Yılı tatilinin ardından Çin'de talep beklentilerine ilişkin iyimserlikle artarak kontrat zirvesine çıktı.

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir ecvheri %3,9 artışla 890 yuan/tona (131,77 dolar) yükseldi.

Singapur Borsası'nda Mart kontratı, TSİ 06.43'te %1,4 artışla 128,10 dolar/tona yükseldi ve 130,55 dolarlık seans zirvesinden geriledi.

Analistler, yeniden açılış rallisinin tatil sonrası devam edip etmeyeceğini bekleyip görmek gerektiğini ifade ediyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri ve sıcak haddelenmiş rulo %1 yükselirken, filmaşin %1,4 arttı. Paslanmaz çelik değişmedi.

Altında zayıf dolar desteği

 

Asya borsaları karışık seyirde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)