E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel: Türkiye ile Gümrük Birliği'ni güncellemeyeceğiz---

Merkel: Türkiye ile Gümrük Birliği'ni güncellemeyeceğiz

Merkel: Türkiye ile Gümrük Birliği'ni güncellemeyeceğiz
16 Ağustos 2017 - 15:52 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye ile Gümrük Birliği Anlaşması'nı güncellemeyeceklerini açıkladı.

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye ile Almanya arasında son dönemde yaşanan krize ilişkin konuştu. Merkel, '"Bu noktada Türkiye ile AB arasındaki mevcut 'gümrük anlaşmasını' sürdürmek için ek çaba göstermeyeceğiz" yorumunda bulundu. 

GÜMRÜK BİRLİĞİ TARTIŞMASI GÜNDEME GELMİŞTİ

Türkiye ile Almanya arasında kriz devam ederken geçen ay Alman Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü Katharina Dubel "Türkiye ile ilgili alınacak başka önlemler hala değerlendiriliyor" demişti. Sözcü Dubel açıklamasının devamında “AB ortaklarımız ile Türkiye'nin Gümrük Birliği anlaşmasını genişletmenin mevcut durumda anlamlı olup olmadığını tartışıyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 3 Ekim 2005’te başlatılan üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasına ilişkin kararı geçen kasımda 37 oya karşı, 479 oyla kabul etmişti. Kararda, Gümrük Birliği’nin güncellenmesinin Türkiye için önemli olduğu da not edilmiş ve bu doğrultudaki çalışmaların askıya alınmasının ülke için ciddi ekonomik sonuçlar doğuracağının altı çizilmişti.

Türkiye, Gümrük Birliği anlaşmasını güncellemek istiyor. Mevcut anlaşmada AB ülkelerinin yaptığı her serbest ticaret anlaşmasına Türkiye tek taraflı kapılarını açmış oluyor ve ucuz ithal mallar nedeniyle dış ticaret açık artıyor. Türk sanayiciler, Gümrük Birliği’nin Türkiye ekonomisine katkısı olduğunu kabul etmekle birlikte, anlaşmadaki bazı maddeler nedeniyle oluşan haksız rekabeti gidermek için güncelleme talep ediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gobel6616 Ağustos 2017 22:52

    Amerikan güdümlü Alman askerleri gene siperden çıkmış, liderlerini destekliyorlar. Kafanızdakileri dökün ki millet sizin ne mal olduğunuzu, Reisin ne kadar haklı olduğunu anlasın.

  • mzd16 Ağustos 2017 21:50

    tuttti di frutti birkaç günü açıklar herhal umarım devamı çok sert olmaz

  • oktay doğaner16 Ağustos 2017 19:00

    broker seni iyi öttürdükleri kesin bu kadar gavur hayranlığı yuh be

  • doğru16 Ağustos 2017 18:47

    teknolojin varsa postayı koyarsın.gerisi laf kalabalığı...

  • Göbeğini kaşır adam der ki 16 Ağustos 2017 18:13

    Beyler Kemal bitti ruhuna ELFATİHA... Varsa başka lider görünümlü uşak siz onu pohpohlayın ...

  • Broker16 Ağustos 2017 17:52

    Bu Akp ekonomiyi de büyük zarara sokacak. Sırf içerdeki zavallı % 50 ye şirin görünmek için dış politikada büyük hatalar yapıyoruz.ona sayılan buna posta koy, diplomasiden hiç anlamıyorlar.almanya rusya yada benzemez.öttütürler.

  • Levent İleri16 Ağustos 2017 17:39

    Aynen Rusya krizinden ders almadıkları yetmiyormuş gibi şimdi de Almanya ile kriz çıkardılar. Almanya çok güçlü ekonomik açıdan. Avrupa Birliğinde ne derse yaptırır. Geçmiş olsun Akp'ye. Adamlara Nazi bile dedi birisi. Türkiye çok zararlı çıkacsk bu krizden. Bir de utanmadan Almanya'dan turist gelmemesini Kılıçdaroğlu'nun üstüne atmaya çalışıyorlar

  • karadeniz16 Ağustos 2017 17:32

    bi geri kabul anlaşması vardı. ne oldu. biz herşeyi kabul ediyoruz. adamlar hiç bir şeyi kabul etmiyor. tamam reis herşeye koşamaz ama en azından düzgün bir ekip kurar.

  • kommiks16 Ağustos 2017 17:28

    SARIŞIN seçim var diye Almanlara konuşuyor , bizdeki Alamanlar hemen sazan olup kafa atlıyor ... Ahm Alamanlar ah çok üzüleceksiniz çok ... Bu arasa Ayşe abla piyasa değiştirmen sana yaramış ama daha sık yaz olur mu pazarın genişler ...

  • kıro16 Ağustos 2017 16:58

    o arabaları iki katı fiyata satsalar emin olur yine gider alırız... hiç bir şekilde zararlı çıkmazlar...

  • ARMAGEDON16 Ağustos 2017 16:56

    HİÇ BİR ŞEY DEN DERS ÇIKARMIYORLAR HAFIZA BALIK HAFIZASI RUSYAYI NE ÇABUK UNUTTULAR NEREDEYSE BİZ DÜŞÜRMEDİK UZAYLILAR DÜŞÜRDÜ UÇAĞI DİYECEKLERDİ ,RUSYA, ALMANYA NIN YANINDA BİR ŞEY DEĞİL ADAMLAR BİZİ SAĞLAM SÜRÜNDÜRECEK

  • Emekci16 Ağustos 2017 16:56

    Hem alman makam arabasina bin, hem saygisizlik yap. Adami boyle meletirler

  • mercan dede16 Ağustos 2017 16:35

    artık kriz istemiyoruz.huzur istiyoruz.işçi emeklisine intibak istiyoruz.borsada bu şekil anormal*volatiliteli soygun istewmiyoruz.

  • osman16 Ağustos 2017 16:20

    Woswosa bi davada sen aç reis. Zararı burdan çıkarırız.

  • mercan dede16 Ağustos 2017 16:14

    endeks tam düzeliyorken merkelin bir üflemesi yetti..aşşa devammmm..merkelin gücü nasıl bir güçse ülke borsasını göçertti..

  • D.demirkan 16 Ağustos 2017 16:12

    ALMANYADAN GELEN LÜX ARAÇLARA ÖTV KDV VERGİLERİNİ YÜKSELT.KENDİ ZARARLI ÇIKAR.

  • Ayşe Özen16 Ağustos 2017 16:09

    Hatalı dış ve iç politika maalesef ülkemize çok zarar veriyor. Siyasi çıkarlar ve oy uğruna Akp maalesef Almanya ile ilişkileri germiştir. Sonuçlarını biz halk olarak çekeceğiz. Ülkemiz bu işten ekonomik açıdan çok zararlı çıkacak.