E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMergen’den 21 hisse önerisi ---

Mergen’den 21 hisse önerisi

Mergen’den 21 hisse önerisi
07 Aralık 2015 - 08:39 borsagundem.com

Destek Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı ünlü stratejist Ahmet Mergen, Rusya krizini ve borsayı, Borsa Gündem’e yorumladı.

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Marmara Üniversitesi’nde genç beyinlerle buluşmasında, son günlerin krizlerini yorumlarken, “Türkiye çökmesine izin verilecek bir ülke değil. Türkiye çökerse kara delik gibi etrafındaki tüm bölgeyi de içine çeker. Buna hiçbir uluslararası güç kayıtsız kalamaz” diyen Destek Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Mergen, Rus uçağının düşürülmesi ile başlayan siyasi ve ekonomik fırtınayı Borsa Gündem’e değerlendirdi.  Ünlü Stratejist Mergen, yeni bir ‘soğuk savaş’ ihtimalini rafa kaldırırken, krizin 1 Ocak’tan önce bitmeyeceğini söyledi. Bu gerginlikte doların iniş çıkış trafiğine de yorum getiren Ahmet Mergen, “Bana göre dolar bu yılı 2.85-2.87 civarlarında kapatır” dedi. 

Nasdaq-Borsa İstanbul işbirliğinin sisteme getirdiği hızlı işlem özelliğine “Yatırımcının başını döndürmeyelim” esprisiyle gönderme yapan teknik analizin usta ismi ya da diğer adıyla ‘Bay Teknik Analiz’den, Borsagundem’in, “Sizce yatırımcı hangi hisselere yatırım yapmalı?” sorusuna bomba gibi yanıt geldi. Borsada alım için 70-72 bin puanın uygun olduğunu belirten Mergen, 21 hisselik listeyi de verdi. “Endesk 90 bini ne zaman görür?” merakını da cevapsız bırakmayan Usta, “2016 Ekim- Kasım aylarında” dedi. Ancak, ‘ama’ları da ekledi…
İşte Destek Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Mergen’le ‘mini’ gündem ve borsa söyleşisi...
 

 
ENDEKSTE SENE SONUNA KADAR YENİ BİR ZİRVE ZOR
 
Borsagundem.com: Seçimle gelen istikrar Rus uçağının düşürülmesiyle türbülansa girdi. 1 Kasım sonrası endekste hedef 90 bindi. Endeks ne zaman 90 bini görür? İleriye nasıl bakıyorsunuz?

Ahmet Mergen: Bu uçak düşürülme işi Rusya dahil herkes için sürpriz oldu çünkü, ne Türkiye ne Rusya bunu beklemiyordu. Şimdi, nasıl tamir edilecek, bunu konuşmak lazım. Anlaşılan bu kriz 1 Ocak’tan önce de bitmeyecek. Tarihi Putin verdi zaten, biz vermedik. Yeniden bir ‘soğuk savaş’ın olması zor. Tabi bu kriz piyasalarda bir rahatsızlık yarattı. 2.82 civarında olan dolar hem bu krizden kaynaklı hem de FED’in faiz artırımı yapacağı yönündeki açıklamalarıyla 2.94’e kadar geldi. Şimdi buradan gevşemeye başladı ve 2.89 civarında dolanıyoruz. Burada 2.86 önemli. Onun altında bir hamle daha olursa gene 2.82’lere gidebilir. Bana göre dolar bu yılı 2.85-2.87 civarlarında kapatır diye düşünüyorum.
Endekse gelince bir kere sene sonuna kadar yeni bir zirve biraz zor. “80 binin üzerine hamle olur mu?” sorusunun yanıtı ise işler biraz toparlanırsa olur. Aslında endeks daha uzun vadeli bakılacak bir olay. Yukarı tarafta önümüzdeki seneye bakacağız. Bence yılın ilk yarısı endeks açısından bir kere normal geçecek. Eğer bu büyük salvoyu atlatabilirsek ve FED faiz artırımlarında doları uçurmazsa 2016 Ekim- Kasım aylarında endeks 90 bini görür diye düşünüyorum. Tabi bir de Türkiye’nin notu önemli. Türkiye’nin notunu koruduğumuz sürece buradan para kolay kolay hop diye çıkmaz.
 
-Borsada alım için en uygun zaman nedir? Yatırımcı nasıl pozisyon almalı; borsa, altın, TL, dolar, siz ne önerirsiniz?

Ahmet Mergen: Bence borsada alım için 70-72 bin uygun. Altında ve dolarda biraz para tutulabilir.
 
 

 
İŞTE YATIRIM YAPILABİLİR HİSSELER
 
-Yatırımcı hangi hisselere yatırım yapmalı?


Ahmet Mergen: Bence BİST 30’daki hisseler önemli. Bankacılık sektöründe Akbank, İş C, Garanti, Yapı Kredi, Halkbank, Vakıfbank, Tüpraş, Ereğli, THY, Petkim, Arçelik, Türk Telekom, Turkcell önemli kâğıtlar. Aselsan var. TAV Havalimanları önemli bir şirket. Şişecam, Trakya Cam bunlarda önemli kağıtlar. Çimsa, Aksança Çimento sektörü ile ilgilenenler için önerebilirim. Son olarak da Türkiye’nin iki tane önemli holdingi var; Koç Holding ve Sabancı Holding.
 
MİLLETİN BAŞINI DÖNDÜRMEYELİM”
 
- Borsa İstanbul Nasqag işbirliğini nasıl buluyorsunuz?


Ahmet Mergen: Bu işbirliği, çok işlem yapılması ve emirlerin çok hızlı gitmesi amacıyla yapıldı zannedersem. Ben buna twitter’dan esprili bir cevap verdim. Problem bizde emirlerin çok hızlı gidip gelmesinden ziyade, yatırımcının çok hızlı hareket edebilmesi ve karar verebilmesi. Yani sıkıntı orada, yatırımcı karar veremiyor. Tabi bir de algoritmik işler var. Eğer bu işler bunun içinde yapılıyorsa saniyede ya da dakikada bilmem kaç işlem yapılacaksa vs. zaten az yatırımcı kaldı, milletin başını burada döndürmeyelim. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aiden Tyler14 Mayıs 2016 03:35

    İyi günler Bay / Bayan: meşru bir kredi yatırımcı almak her zaman mali sorun var ve buna bir çözüm gerekir insanlar için büyük bir sorun olmuştur. kredi ve teminat sorunu müşterilerine her zaman meşru bir borç veren bir kredi ararken endişe bir şey vardır. Hizmetlerimiz şunlardır: borç Konsolidasyon ikinci Mortgage İşletme Kredileri Bireysel krediler Uluslararası Krediler Öğrenci kredileri Aile kredisi Daha fazla detay bizi bir kredi temas tedarik hakkında gitmek için, Lütfen bu e-postayı hemen yanıt: [email protected] Bu kredi% 3 faiz oranı dışarı verilir Not, lütfen şimdi eğer ilgi bize geri almak. Adı: Aiden Tyler E-posta Adresi: [email protected]

  • tl kral olacak.08 Aralık 2015 08:41

    sat kağıdı bir sene de uğrama.

  • yatırımcı07 Aralık 2015 21:30

    burası amerika değil sayın mergen sadece teknikle yürümüyor burda gemi.o olmazsa şöyle olur şu olmazsa böyle oluru herkes biliyor zaten.madem stratejistsiniz ne yapalım alalımmı satalım onu söylemeniz lazım...

  • Vatansever07 Aralık 2015 18:38

    GELLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL Yavrum 58 ,60 gelde alalim

  • Vatansever07 Aralık 2015 18:37

    Ne oldu 120 binler suyami dustu????????

  • krizde alınacak 100 hisse!07 Aralık 2015 17:26

    100 hissenin de üzerinde ATATÜRK resmi olmalı yani TL.Borsalar dünyada devrilebilir 2016 çok riskli görülüyor kanımca artık.

  • uzmana gerek yok!07 Aralık 2015 13:53

    yahu sat git diyorlar da anlatamıyorlar,hala borsa muhabbeti mi?dünya ekonomileri zora girmiş,rusya,iran,ırak ,arap ülkeleri,avrupa ,çin bir sürü sorun sürmekte,büyümeler durmuş,karlar düşmüş ülkelerde,bu kış borsa mı olur dünyada ,paraya sahip çıkmalı korumalı,tasarrufları kaybetmemeli yoksa en az 2 yıl dünyada zor şartları herkes söylüyor zaten.

  • krn-i07 Aralık 2015 09:12

    Endeks kağıtları dediğimiz hisseler bunları hekez bilir