E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeral Akşener neden aday gösterilmedi---

Meral Akşener neden aday gösterilmedi

Meral Akşener neden aday gösterilmedi
22 Ekim 2015 - 11:39 borsagundem.com

MHP'deki Meral Akşener krizi henüz sona ermedi

Ankara kulislerinde, 1 Kasım seçimleri sonrasında, "5. parti hazırlığı" tartışılırken MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İstanbul Milletvekili  Meral Akşener'i aday göstermemesinde bu kulislerin rol oynadığı konuşuluyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Selda Güneysu'nun haberine göre Bahçeli ile Akşener arasındaki gerginlik ilk olarak  TBMM Başkanlığı seçimlerinde su yüzüne çıkmış ve Bahçeli, Akşener'in  Meclis Başkanlığı adaylığı için, "Şansını kaybetti" ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli, 1 Kasım'da yeniden aday göstermediği Akşener için, "O hanımefendi biraz dinlenecektir" açıklamasında bulunmuştu. MHP kulislerinde, Bahçeli-Akşener geriliminin nedeninin, Akşener'in 1 Kasım milletvekili aday listelerinin açıklanmasına bir hafta kala eski Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve  Abdüllatif Şener ile eski  Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın da aralarında yer aldığı oluşumla görüşmesinden kaynaklandığı ileri sürüldü. Bahçeli'nin, 1 Kasım seçimleri için de Akşener'i aday gösterdiği ancak, "Sapanca yakınlarında gerçekleşen görüşmeden" haberdar olduktan sonra liste dışı bıraktığı belirtildi.

Abdüllatif Şener söz konusu iddiaları ne doğruladı ne de yalanladı. Şener, "Böyle bir görüşme olup olmadığıyla ilgili bir yorumda bulunmak istemiyorum" demekle yetindi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Byk22 Ekim 2015 19:20

    Meral Akşener ,AKP'nin kuruluşunda AKP'ye katılmış,kısa sürede istifa etmişti.Yeni oluşumlar konusunda tecrübesinden faydalanmak istemişlerdir.

  • korktu22 Ekim 2015 11:54

    bahçeli koltuğundan korktuğu için merali aday göstermedi.çünkü mhp de genel başkanlık ibresi akşenere doğru kaymaya başlamıştı.bunu bahçeli çaktı hemen onu partiden uzaklaştırmak istedi ve onun için aday dahi yapmadı.

  • burdur aslanı22 Ekim 2015 11:52

    MHP en son açıkta kalacak kişi Sayın Akşenerdi. Böyle bir görüşme olup, olmadığı olduysa amaç neydi, Sn. Akşener'e sorulabilirdi. Akşener sevilen, sayılan yiğit nadir siyastcilerden biriydi. silinmesi doğru olmamıştır.