E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMemur ve memur emeklilerini ilgilendiren kritik gün---

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren kritik gün

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren kritik gün
17 Ağustos 2023 - 08:08 borsagundem.com

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri, hükümetin yeni teklif sunması beklentisiyle bugün tekrar toplanacak. 21 Ağustos'a kadar anlaşma sağlanamazsa Hakem Kurulu süreci devreye girecek.

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren sözleşme görüşmelerinde bugün yeniden toplanılacak. Hükümetten yeni teklif gelmesi bekleniyor.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde süreç 1 Ağustos'ta başlarken, memur ve hükümet taraflarının zam talepleri arasında büyük fark var.

MEMURLARIN ZAM TALEBİ

Memur-Sen, 2024 için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istedi.

Konfederasyon, 2025 için ise altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etti.

HÜKÜMETİN TEKLİFİ

Hükümet ise 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam önerdi.

YENİ TEKLİF AÇIKLANABİLİR

Üçüncü toplantı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak. Hükümetin yeni teklifini açıklayabileceği belirtiliyor.

Eğer 21 Ağustos'a kadar müzakereler sonuçlanmazsa Hakem kurulu süreci başlayacak.

Memurlardan maaş zamlarına tepki

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan ÖTV zammı açıklaması

 

Hazine'den 270 milyar liralık borçlanma planı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.17 Ağustos 2023 09:09

    BELEDİYELER FARKLI EBATLARDA DEPREME DAYANIKLI SOSYAL KONUTLAR DÜŞÜK GELİRLİLERE EMEKĹİLERE KİRAYA VEREREK DEPREMDEN ÖLÜMLERİ ENGELLEMELİDİR SADECE CENAZE HİZMETİ VERMEK BELEDİYECİLİK DEĞİLDİR