E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMehmet Şimşek, Türkiye'nin gri listeden çıkacağı tarihi açıkladı---

Mehmet Şimşek, Türkiye'nin gri listeden çıkacağı tarihi açıkladı

Mehmet Şimşek, Türkiye'nin gri listeden çıkacağı tarihi açıkladı
23 Şubat 2024 - 19:46 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 'gri liste'den çıkarılması için teknik çalışmaların başarıyla tamamlandığını, haziran ayında sürecin tamamlanacağını kaydetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) Genel Kurul toplantısında alınan karara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Toplantıda Türkiye'ye ilişkin alınan karara işaret eden Şimşek, şunları kaydetti: "FATF ülkemizin, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele sisteminin daha da güçlendirilmesi için oluşturulan Eylem Planı'nın tüm maddelerini tamamladığı kararına varmıştır. Böylece ülkemizin gri listeden çıkışı sürecinde son aşamaya gelinmiştir. Prosedür uyarınca FATF ekibi tarafından Türkiye'ye yapılacak ziyaret akabinde hazırlanacak değerlendirme raporu haziran ayındaki Genel Kurul toplantısında ele alınacak ve bu toplantıda ülkemize yönelik gri liste kararının kaldırılması bekleniyor."

Şimşek, bugün gelinen aşamanın, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) koordinasyonunda, başta Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları olmak üzere tüm ilgili kurum ve kuruluşların yürüttüğü yoğun çalışmaların sonucu olduğuna işaret ederken, "Bu başarılı sonucun elde edilmesinde emeği geçen başta MASAK olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerine teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Şimşek, X hesabından da Türkiye'nin gri listeden çıkarılmasına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bakan, "Ülkemizi gri listeden çıkarmak için teknik çalışmalarımızı başarıyla tamamladık. Haziran ayında yapılacak yerinde denetim ile gri listeden çıkma süreci tamamlanmış olacak" ifadesini kullandı.

Mali Eylem Görev Gücü'nden Türkiye'ye iyi haber

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 40takla26 Şubat 2024 07:40

    Gri listeye aldiklarinda..bunlar bizi kıskanıyor önemli değil Faso fiso dediler . çıkmak için kırk takla atiyoz ne iş

  • sözün özü25 Şubat 2024 15:05

     Zaten niye girdik ki GRİ listeye de çıkmaya çalışıyoruz,,,,, VATANDAŞ GRİ LİSTEDE DEĞİL Kİ; YÖNETİMDEKİ  PARA AKLAYAN KARA PARACILARI İLGİLENDİRİYOR.    ONLAR DA DOYMUŞDUR HERHALDE ..........

  • Enes bomba25 Şubat 2024 00:09

    İngiltere ve fransa amerika israile bombalı eylem yapılmalı

  • Aç Karnına Uzaya Giden Astronot24 Şubat 2024 19:29

    Ölme eşeğim ölme ...misali yani...Önce tüik i adam edin sonra sına inanıyor gibi yapalım bizde....

  • KEMAL TABANCASIBÜYÜK24 Şubat 2024 12:12

    Eğer bu olur ise sene sonu endeks rahat 50 000 olur güzel şeyler bunlar.

  • kaportacı salim usta sanayiden24 Şubat 2024 07:45

    öncelikle yargı reformu gerekiyor.ekonomi reformu gerekiyor.demokratik cumhuriyet parlamenter sistemin güç kazanması gerekiyor.borsayı izleyin borsa ayna yansıtır.çöküş devam ediyor.buldukları sistem bist i manupile edilmesi .borsa artıda hisseler çöküyo resmen çöküyo stabil bile değil.yabancı payı yüzde kaç borsada .soran yok komedi gibi .yabancı bu değerlerden borsaya girermi girmez hala hayal kuranlar bunlara inananlar var.6 aydır yabancı yatırım ve para bulamadı.mısıra bakın 35 milar doları kaptı ba dan .iyi uykular herkese 

  • Berber Bekri 23 Şubat 2024 23:57

    Ne zaman gri listeye girdik ? Gri listeye girilmesine sebep olanlar hakkında ne işlem yapıldı ?

  • AHMET23 Şubat 2024 22:39

    nefret ettik senden ve vatandaşı yiyip bitirmenden....

  • orkun23 Şubat 2024 21:14

    Kara para aklama  işinin piri olan İsviçre,Luksemburg,Malta,Kıbrıs Rum kesimi,Hong Kong,Panama vs gibi ülkeler bu lisede yer alıyormu?

  • Bir dost23 Şubat 2024 21:09

    Hep gelecekte olacak isler , o gün geliyor şundan bundan dolayi olmuyor bir daha gelecek vaadi , dön dur cemberde.

  • asena23 Şubat 2024 20:57

    hani bugündü haziran belki başka haziran ölme eşşeğim ölmee borsa yandı  artık beklicek birşey kalmadıı

  • Bik23 Şubat 2024 19:56

    Kırmızı bültenle arananlara TC vatandaşlığı verilmesi, dünyadaki organize suç örgütleri liderlerinin Türkiye'yi kendilerine güvenli yer seçmiş olması da boşuna gri listeye alınmadığını gösteriyor.