E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMehmet Baransu hakkında tahliye kararı---

Mehmet Baransu hakkında tahliye kararı

Mehmet Baransu hakkında tahliye kararı
10 Ekim 2022 - 19:54 borsagundem.com

Mehmet Baransu'nun Balyoz davasında tahliyesine hükmedildi

Balyoz davasında kumpas kurduğu gerekçesiyle 13 yıl hapse mahkum edilen Mehmet Baransu'nun davasında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi bozma kararı verdi.

Sabah'ın haberine göre; Daire aynı zamanda Baransu'nun yasal tutukluluk süresi dolduğu için tahliyesine hükmetti. 

Beraat kararıyla sonuçlanan "Balyoz planı" davasında yargılanan bazı sanıklara kumpas kurulduğu gerekçesiyle yargılanan Mehmet Baransu, Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur'un yargılandığı davada geçen Mart ayında karar çıktı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tutuklu sanık Mehmet Baransu'nun "devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri temin etme", "devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgilerini açıklama" suçundan 13 yıl hapse çarptırılmasına hükmetti.

Diğer sanıklar Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur da "devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgilerini temin etme" suçundan 3 yıl 4'er ay hapisle cezalandırdı.

Cezaevinden çıkamayacak

Karar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi tarafından incelendi. Daire, yasal tutukluluk süresi dolduğu gerekçesiyle Mehmet Baransu'nun bu dosya kapsamında tahliyesine karar verdi. 

Baransu; Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki farklı bir davasından dolayı cezaevinden çıkamayacak.

Mehmet Baransu'ya FETÖ/PDY davasında 19 yıl 6 ay hapis

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa11 Ekim 2022 14:23

    Hiç tahliye olmamalıydı.Nice günahsız insanların yuvasını dağıttı.Hangi hakim neye göre bırakmıştır,herhalde bir sebebi vardır?

  • Mucise Reis ;)11 Ekim 2022 09:43

    Fetonun serptiği yaban otları kendisi gibi bu ülke topraklarından def edilecek... Tek tek hesaplar sorulacak. Hesap soruldukça, özürler dilenecek. özürler dilense de, devlet yapılanı affetmez. 1 yetim hakkı, bir kul hakkı için çatır çatır kanunları çalışacak...Gün gelecek gerçekler ile bu millet yüzleşip, kendine oyun oynayanları gün yüzüne çıkartacak. Bu güce Demokrasi, özetle... yasama, yargı, yürütme deniyor... çok oldu icat olalı da, uygulama sıkıntıları , kalıntıları  sürüyor... Timsahların göz yaşları akıyor... 

  • İlginç 11 Ekim 2022 07:53

    Ona buna ajan terörist hain diyip suçsuz oldukları anlaşıldığında da kuduruyorlar

  • baran11 Ekim 2022 00:20

    Ajan olduğu çok açık. Balyoz u haber vermiş olması kabahatini örtmez.

  • Emekci10 Ekim 2022 20:30

    Balyoz darbe planının gerçek olduğu mahkeme kararı ile sabit. Doğru haber yaptı diye hapis yattı herif o kadar

  • Bavulcu11 Ekim 2022 06:12

    Zie lan

  • ALİ YILDIRIM10 Ekim 2022 21:42

    sen bizim Türk Mahkemelerine yanlışmı diyorsun.adam ajanlıktan içeride sen neyin kafasını yaşıyorsun.git o zaman avukatlığını yapsa idin.