E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMehmet Baransu'ya FETÖ/PDY davasında 19 yıl 6 ay hapis---

Mehmet Baransu'ya FETÖ/PDY davasında 19 yıl 6 ay hapis

Mehmet Baransu'ya FETÖ/PDY davasında 19 yıl 6 ay hapis
19 Temmuz 2020 - 16:13 borsagundem.com

FETÖ/PDY davasında yargılanan gazeteci Mehmet Baransu'ya toplam 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Mersin'de, 70 sanıklı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında yargılanan gazeteci Mehmet Baransu'ya 3 suçtan toplam 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Mersin merkezli 19 kentte FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonun ardından yürütülen soruşturma kapsamında Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, aralarında gazeteci Mehmet Baransu'nun da bulunduğu 70 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Baransu, tahliyesini talep etti. Baransu'nun 'Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme' ve 'iftira' suçlarından beraatine hükmedildi. Mahkeme, sanığın 'gizliliği ihlal' suçundan 2 yıl hapsine, 'Yasaklanan bilgileri açıklama' suçundan ise 4 yıl hapsine hükmetti. Mahkeme heyeti, Baransu'ya ayrıca 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçu kapsamında da 13 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Baransu'nun 3 suçtan toptan 19 yıl 6 ay hapsine hükmedildi.

Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Baransu'nun tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ19 Temmuz 2020 23:13

    Türkiye ne kadar büyük bir devlet imiş.Hem tüm dünyanın süper güçleri ile savaşır iken, içimizde de teröristler ve düşmanlarımızla birlikte olan ve onlarlal işbirliği yapanlar ile ayrıcı bu  düşmanlarımızın dostları ile savaşmakta ve yine de yıkılmadık ayaktayız.ALLAH RTE ve BAHÇELİ yi başımızdan eksik etmesin.

  • Bika19 Temmuz 2020 22:26

    Ergenekon'un bavulcusu M.Baransu'ydu, savcısı ve avukatı kimdi!

  • Nedim19 Temmuz 2020 22:13

    Gerçekten Türk Tarihinde görülmemiş bir kahpeliğin ve alçaklığın mümessilidir bu gurup.  Özellikle  paşalığa kadar yükselip bu adiliği yapıp bir de inkar eden alçakları  bir vagona  doldurup şehir şehir teşhir  etmeli ve yüzlerine tükürme seansları düzenlenmeli.

  • fafa19 Temmuz 2020 21:03

    Verilen ceza beni sevindirmiyor,sen vicdanında mahkum musun?Yüzlerce masum insanı içeride çürüttün.Bütün iftiralarını hapishanede muhakeme ve muhasebe etmek için epey bir zamanın var.

  • Haha19 Temmuz 2020 18:10

    Fetoyla mucadeleye bak sen sadece 18 yil ,kacini yatacak, genel kurmay basakanina muebbetti yazik

  • EKRİST19 Temmuz 2020 19:04

    hain seni senide oraya göndersinler.