E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMedvedev: Rus fabrikaları gece gündüz silah üretiyor---

Medvedev: Rus fabrikaları gece gündüz silah üretiyor

Medvedev: Rus fabrikaları gece gündüz silah üretiyor
25 Şubat 2023 - 18:19 borsagundem.com

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, Rusya'nın yaptırımlar nedeniyle füze stoklarının tükenmekte olduğu iddialarını reddetti. Medvedev, ''Rus fabrikaları silah üretmek için gece gündüz çalışıyor '' ifadesini kullandı

Eski Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Ukrayna'daki Rus güçlerinin füze stoklarının tükenmekte olduğu haberleriyle dalga geçerek ülkesindeki fabrikaların katlanarak artan talebi karşılamak için gece gündüz çalıştığını belirtti.

Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve yeni oluşturulan Askeri Sanayi Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Medvedev, National Defense dergisine yazdığı bir makalede bazı fabrikaların silah üretimini onlarca kat arttırdığını ifade etti.

Medvedev bugün yayınlanan makalede "Bu arada, ganimet olarak alınan ve askeri inşaat bürolarımızda son vidasına kadar sökülen düşman silahlarını da oldukça iyi inceledik" diyerek Moskova'nın Ukrayna tarafından ateşlenen ve Rusya'nın kontrolündeki tarafa düşen silahları da yakından inceleyerek avantaj elde etmeye çalıştığını vurguladı.

Makalede "Kiev'deki hayalperestlerin Rusya'da 'füzelerin bittiği' ya da 'üretimin durduğu' yönündeki akıl yürütmelerini duymak gülünç. Hala şoku atlatamadılar, gerçekler onları tam tersine ikna etti." diye yazan Medvedev "Sadece üretimi arttırmakla kalmıyor, aynı zamanda en son teknolojileri tanıtıyor ve bunları kelimenin tam anlamıyla 'ilerlerken' mükemmelleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Rusya, Ukrayna'daki güçlerinin büyük miktarda mühimmatı harcaması ve binlerce zırhlı aracının imha edilmesi ya da ele geçirilmesi nedeniyle savunma üretimine hız vermişti.

"Rusya önemli askeri güç kaybına uğruyor"

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nün (IISS) geçen hafta yayımladığı “2023 silah dengesi" raporunda Ukrayna savaşı yüzünden Rusya’nın en modern teçhizatının çoğu da dahil olmak üzere önemli bir askeri güç kaybına uğradığına dikkat çekmişti.

Ukraynalı ve Batılı yetkililer Moskova'nın bazı füze türlerinin azaldığını ve Batı yaptırımlarının ithal mikroçiplere dayanan güdümlü silah stoklarını yenileme kabiliyetini engellediği görüşünde.

Savaşın başlamasından bu yana giderek daha keskinleşen ve açık sözlü müdahalelerde bulunan Medvedev, geçtiğimiz haftalarda ülkedeki çeşitli silah fabrikalarını denetlemiş ve Moskova’nın Ukrayna ile savaşta yeteri kadar silah ve mühimmat stoku olduğunu ileri sürmüştü.

Bazı siyasi analistler, Putin'in bir gün 57 yaşındaki siyasetçiyi yeniden halefi olarak düşünebileceği kişilerden biri olduğunu öne sürüyor.

Dünya Bankası'ndan Ukrayna'ya 2,5 milyar dolarlık ek hibe

 

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna, Transdinyester’i işgale hazırlanıyor

AB'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

Rusya'ya yeni ABD yaptırımları masada

Çin Devlet Başkanı Şi'nin Putin ile görüşmek için Rusya’ya gideceği iddia edildi!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hım26 Şubat 2023 17:29

    Medvedev te gece gündüz kafayı  çekiyormuş bu putinin işini niye bitirmedim fırsat var ken diye ağılıyormuş

  • fafa26 Şubat 2023 12:07

    Fabrikalarınız insan da üretiyor mu?Nereye kadar insan ölümleri devam edecek.Kırgız,Tacik,Özbek,Türkmen ve Kazak çocukları bir hiç uğruna yok oluyor.

  • hım26 Şubat 2023 17:31

    İnsan çok rusya da

  • azılı solcu25 Şubat 2023 21:40

    bu savaşın galibi ilericiler ve devrimciler olucaktır.laikler dunyanın umut ışıgıdır.kahrolsun faşizm.yaşasın kominizm.herşey guzel olucak.

  • ALİ KODUŞ26 Şubat 2023 18:43

    Bu konuştukların boş bence dünya da kominist ülkemi kaldı o bir tek K.Kore savunuyor isen git orada yaşa.Rusya dünya nın en büyük askeri güce sahip ikinci ülkesi askeri ve silah olarak hiç karismasını çizdirirmi.Rusya ya saldıracak bir devletlet dünya göremiyorum.Nato bile saldıramaz aptallık etmeyin.zaten olsa çoktan saldırırlar idi.Nato ancak iran libya ırak suriye gibi ülkelere saldıran korkak bir olumuş.çin bile saldıramaz bakın görürsünüz.

  • fafa26 Şubat 2023 12:11

    Savaşın galibi yoktur,savaşın öğütülen insanları vardır.Bu savaş gereksiz ve haksızca Rusya tarafından başlatılmış ve Rusya galip gelse bile yenik çıkacaktır.

  • sözün özü26 Şubat 2023 06:29

    azılı solcu   kendini burada harcama git de Ukrayna da derine ot bassınlar senin........BURDA ATIP TUTMA........ KORKAKKKKKKK...... 

  • Tanju25 Şubat 2023 22:58

    Vay....vay ..gerici vay..sen kac yildir uykudasin..gulermisin aglarmisin dedikleri de bu olsa gerek.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ25 Şubat 2023 21:49

    SEN NE İÇTİN BİZEDE SÖYLE RUSYA VE ÇİN EN BÜYÜK KOMİNİST DEVLET İDİ ŞİMİDİ ONLAR ABD VE AB Yİ SEBEST EKONOMİ PİYASASINDA GEÇTİLER DÜNYA BİR DEVLET KALDI O DA KUZEY KORE.SENİ ORAYA GÖNDERELİM.

  • Bik25 Şubat 2023 19:11

    Askeri ve ekonomik yaptırımların etkisi 10 yıl sonra net olarak görünür Rusya'da.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL25 Şubat 2023 20:51

    Nasıl olacak söylermisin.Rusya dünya toprağının nerede ise 3/1 toprağına sahip bakir toprakları sonsuz tarım ülkesi güçlü enerji ülkesi bir tek teknolojisi zayıp.Dünya ya gübre vermesi dünya gübresiz topraklarda bir şey  üretemez doğal vermese dünya felç olur, gıda maddesi vermese dünya açlıktan kırılır.