E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeclis memur ve emekli zamları ile kira artış oranlarını görüşecek---

Meclis memur ve emekli zamları ile kira artış oranlarını görüşecek

Meclis memur ve emekli zamları ile kira artış oranlarını görüşecek
02 Temmuz 2023 - 14:35 borsagundem.com

Meclis, yoğun bir gündemle karşı karşıya. Memur ve emekli maaşı düzenlemesi ve kira artışlarında yüzde 25 sınırının uzatılması, öncelikli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

TBMM’de bu hafta, memur ve emekli maaşlarında artış yapılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifinin Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

TBMM, 4 Temmuz Salı günü yasama mesaisine başlayacak. Genel Kurul’da bu hafta değişik alanlarda protokolleri içeren 24 ayrı uluslararası sözleşme ele alınacak. Ayrıca, en düşük memur maaşının 22 bin TL olarak belirlenmesi ve emekli aylıklarına enflasyon ve refah payı olarak yapılması öngörülen zamlarla ilgili yasal düzenlemenin bu hafta içinde Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

Torba yasa teklifi olarak Meclis Başkanlığı’na sunulması planlanan düzenlemenin de TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nun ardından da Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyor. Siyasi partilerin haftalık grup toplantıları da salı ve çarşamba günleri gerçekleştirilecek.

KİRA ARTIŞINDA YÜZDE 25 SINIRI

Kiracılarla ev sahiplerini karşı karşıya getiren kira artışı sorununa yönelik olarak hükümet, ev kira zammını yüzde 25 ile sınırlayan bir düzenlemeyi uygulamaya koymuştu. 1 Temmuz 2023 tarihinde sona eren bu uygulamanın 2 Temmuz 2024'e kadar uzatılacağı açıklanmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, bayramdan sonra Meclis'in ilk işlerinden biri olarak yüzde 25 artış sınırını getiren düzenlemenin torba kanunla yasalaşacağını belirtti. Bu doğrultuda Meclis'in ilk işlerinden biri de kira fiyatlarındaki artışı yüzde 25 ile sınırlamak olacak.

Memur ve emekli maaşına zam için kritik tarih

Kira zammı düzenlemesi uzatıldı

Adalet Bakanı Tunç'tan 'kira artış sınırı' açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halis Ferikisani02 Temmuz 2023 23:09

    Secimden beri neredeyse hergun memura zam haberi yapılıyor. Bu kadar yaygaraya, millet memura her gun zam yapılıyor zannedecek. Zaten adilane bir zam yapilacak olsa kimse enflasyon oranını bekliyoruz demez, enflasyon ne cikarsa ciksin enflasyona ezilmiş memura ben şu kadar veriyorum dersin olur biter.

  • SSK emekli02 Temmuz 2023 22:14

    Pirim günü az olanla çok olan aynı maaş olumu maaşlar kademeli olması gerek ozaman adalet olur acil intibak bekliyoruz biz arada ezilecegizmi hep

  • Turkogluturk03 Temmuz 2023 07:31

    Bosuna adalet bekleme.

  • Mehmet tan02 Temmuz 2023 16:52

    Ev sahibine kiranı %25 ten fazla arttıramazsın yasası, ama memurlarına %100 artış yasası, şimdi enflasyonu ev sahiplerimi arttırmış oldu yoksa hükümet maaş artış oranıylamı, madem kirada 25, memurada 25 yap

  • akıl02 Temmuz 2023 16:00

    kamuda çalışan çaycının ,temizlik işçisinin  maaşı ortalama 27000 lira olmuş ,başındaki sorumlu müdürü 20000 lira alıyor,sosyal adalet iyice bozulmuş,haksızlık tavan yapmış,her düzenleme yaptığınızda herşey daha kötüye gidiyor...

  • borsacı02 Temmuz 2023 15:37

    zam ülkenin günlük gündemi yönetemeyen yönetim çaresiz ,alil ,aciz bu hale getirdi .ver zammı misli ile itele zammı .tam altı yıldan beri ekenomi çok kötü enflasyon zirvede ama onar hep enflasyon düşecek deyip nenni söyleyip halkı uyuttugunu sanıyor birde kaos çıkarsa yazık olur.

  • Fhr02 Temmuz 2023 15:06

    Öyle sahte enflasyon rakamları açıklıyorlar ki açığı kapatmak için refah payı diye birşey uydurdular.onuda ümüğünü sıkıpta prim aldığı maaşı biraz yüksek olanlardan keserek karşılıyorlar..