E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMcDonald's'ın satışı yılan hikayesine döndü---

McDonald's'ın satışı yılan hikayesine döndü

McDonald's'ın satışı yılan hikayesine döndü
08 Aralık 2020 - 18:24 borsagundem.com

Birlesik Holding Limited, McDonald's'ın Türkiye'deki işletmecisi Anadolu Restoran'ı satın almak için varılan anlaşma için Anadolu Grubu'ndan erteleme talebinde bulundu ve gelişmelere göre karar vereceğini bildirdi

BORSAGUNDEM.COM

Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Anadolu Grubu Holding'in (#AGHOL) bağlı ortaklığı Anadolu Restoran'ın tamamının Birlesik Holding Limited'e satışı yılan hikayesine döndü. 

2020'nin Ocak ayında Anadolu Grubu Holding ile Birlesik Holding arasında imzalanan, McDonald’s’ın Türkiye’deki işletmecisi Anadolu Restoran'ın paylarının tamamının Birlesik Holding'e devredilmesine ilişkin anlaşmaya başvuru tarihinden yaklaşık 10 ay sonra, bugün (8 Aralık) Rekabet Kurumu tarafından onay verildi. 

Ancak, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan, tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Kovid-19) pandemisinin yarattığı olumsuz koşullar nedeniyle daha önce 20 Ağustos 2020 tarihinde bir kez tadil edilen satış sözleşmesi, bu kez Birlesik Holding tarafından ertelenerek tekrar değerlendirmeye alındı.

Anadolu Grubu Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamaya göre, Birlesik Holding kapanış işleminin bir süre ertelenmesini talep ederek gelişmelere göre bir karar verileceğini belirtti.

Rekabet Kurumu'ndan yanıt 10 ay sonra geldi

2019 yılının ortalarında, Anadolu Grubu Holding McDonald's işletmesi ile ilgili stratejik alternatiflerin araştırılmasına karar verildiğini duyurmuş, 2020'nin Ocak ayında Birlesik Holding ile McDonald's'ın işetmecisi Anadolu Restoran'ın satışı için anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.

İlk anlaşmaya göre 280 milyon liralık satış sözleşmesi, Rekabet Kurumu'ndan yaklaşık 10 ay boyunca onay gelmemesi ve araya giren pandemi döneminin olumsuz etkileri nedeniyle, 20 Ağustos 2020 tarihinde imzalanan yeni sözleşmeyle, hesaplanacak net finansal borç miktarı uyarınca hisse devir bedeline bir düzeltme yapıldı.

AG Anadolu Grubu Holding, McDonald’s’ı sattı

Suudi Arabistan'ın Türk mallarına boykotu resmiyet kazandı

Suudi Arabistan, Türkiye’den hayvansal ürün ithalatını yasakladı

Suudilerin gizli boykotu hızla yayılıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 314,50
En Yüksek: 320,00
En Düşük: 313,00
Değişim -1,33 %
FK: 3,90
PD / DD: 1,19
İşlem Hacmi 234.530.750
Toplam Adet: 740.984
Ağırlıklı Ort.: 316,62
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)