E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"MB'ye baskı yapıldığı doğru mu?"---

"MB'ye baskı yapıldığı doğru mu?"

MB'ye baskı yapıldığı doğru mu?
09 Şubat 2014 - 10:58 borsagundem.com

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Merkez Bankası ile ilgili kritik bir soru yöneltti

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Merkez Bankası Para Politikası Kuruluna, zamanında doğru kararlar alınmasını engelleyici baskı yapıldığı iddiaları doğru mudur?” diye sordu. 

Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Erdoğan’a, “Merkez Bankası Para Politikası Kuruluna faiz politikası ile ilgili bir telkinde bulunulduğu iddiaları doğru mudur?” sorusunu yöneltti. 

Tanrıkulu, ayrıca şu sorulara yanıt istedi: 

“Merkez Bankası Para Politikası Kuruluna, zamanında doğru kararlar alınmasını engelleyici baskı yapıldığı iddiaları doğru mudur? 

Gazetelere verdiğiniz ‘Ama tabii ben faizlerin artırılmasına karşıyım. Sorumluluğu da onlara aittir.’ demeciniz Merkez Bankasına verilen bir tür mesaj mıdır? 

Faiz artırımına karşı olmanız ülke ekonomisi gerçekleriyle örtüşmekte midir? Ekonomik koşullar ne olursa olsun Merkez Bankasının faiz artırımına karşı olmanızın dayandığı bilimsel gerçeklik nedir? 

Merkez Bankasına önerebilecek alternatif bir para politikası bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise nedir?” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • m yazır09 Şubat 2014 17:32

    yorumlar doğru mu ,yanlış mı buna bakılmıyor... büyükler neyi uygun görürse buna göre piyasa yönlendiriliyor..hiçbir zaman küçükler - gelişen ülkeler - lehine fırsat verilmiyor, devamlı baskı, baskı, yorum yapmaya değer mi ?

  • yorumsuz09 Şubat 2014 14:43

    YORUM YAPSAM BİLE YORUMLARI YAYIMLAYACAK CESARETMİ VAR SİZDE

  • dlbyz09 Şubat 2014 12:52

    evet yapıldı bence merkez kasım aralıkta ve ocakta 0.75 faiz artırsaydı dolar elevlenmezdi dolar alev aldı yangın 4ş5 faizle söndürülemedi erdem hatalı durmuş hadi gel gör erdemin yediği baskıyı erdemde yiyecek oturmak için ne üç kagıta baş vurdu yıllar önce bedelini halk ödüyor başbakan geziyor yandaşlar yiyor ben mi halk olanım yani öpülen

  • HOPE09 Şubat 2014 12:33

    yalnız türkiyenin sıcak para ile büyüğüdünü ve bu para gelmezse usd nin inanılmaz seviyeleri gideceğini ve özel sektörün her ay en 20 veya 24 milyar açık verdiğini herseyin ithaline alıştığımızı hiçbirsey üretmeden yaşamaya çalıştığımızı unutuyorsunuz

  • m yazır09 Şubat 2014 11:23

    FED;ECB ve BOJ faizleri sıfır seviyesinde tutuyor, neden gelişen ülkelere yönelik faiz artır baskısı uygulanıyor... Tarafsız gözle bakılınca faizleri arttırmak bir baskı aracı, öbür tarafdan gelişen ülkeler gelişmiş ülkelerin baskı ve kontrol altında tutmak istiyor.. Olaylara bu çerçevede bakınca faiz arttırmak büyümeyi yavaşlatır.. Asın sorun gelişmiş ülkelerin gelişmekde olan ülkelere yönelik uyguladıkları para politikalarında.. Çifte standart...