E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMay'den AP seçimleri sonrası açıklama: Hayal kırıklığı---

May'den AP seçimleri sonrası açıklama: Hayal kırıklığı

May'den AP seçimleri sonrası açıklama: Hayal kırıklığı
28 Mayıs 2019 - 06:13 borsagundem.com

AP seçimleri sonuçlarını partisi için hayal kırıklığı olarak değerlendiren İngiltere Başbakanı May, çıkan sonucun Brexit'in bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini gösterdiğini söyledi

Geçen hafta istifa kararını açıklayan İngiltere Başbakanı Theresa May, pazar günü düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Çıkan sonuçlar bizlere gösteriyor ki Brexit anlaşmalı bir şekilde gerçekleştirilmeli ve umuyorum ki parlamentondaki bütün fikirler çıkan sonuca odaklanır" dedi.

İngiltere'de Nigel Farage'ın lideri olduğu Brexit Partisi, yüzde 31.7 ile İtalya ve Polonya'dan sonra en yüksek oy alan muhalif parti oldu. AB'den çıkma noktasında referandum yüzünden seçimde yükseliş gösteren muhaliflerin bu durumu AB'de kalmak isteyenlerin kalma yanlısı partilere verdikleri oylar sayesinde dengeyi sağladı. AP seçimi sonrası İngiltere'de ikinci bir Brexit referandumu veya genel seçimlere gidilmesi bekleniyor.

MAY: MUHAFAZAKARLAR İÇİN HAYAL KIRIKLIĞI OLAN BİR GECEYDİ

İngiltere Başbakanı Theresa May, seçimlerden sonra ilk açıklamasını Twitter üzerinden yaptı.

Başbakan May, seçim sonuçlarını 'hayal kırıklığı' olarak değerlendirdi. May, "Muhafazakarlar için hayal kırıklığı olan bir geceydi. Çıkan sonuçlar bizlere gösteriyor ki Brexit anlaşmalı bir şekilde gerçekleştirilmeli ve umuyorum ki parlamentondaki bütün fikirler çıkan sonuca odaklanırlar" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)