E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMavi yakalı çalışanlar işsiz kalacak---

Mavi yakalı çalışanlar işsiz kalacak

Mavi yakalı çalışanlar işsiz kalacak
02 Ocak 2015 - 12:05 borsagundem.com

New York Üniversitesi Profesörü Nouriel Roubini, üçüncü sanayi devriminin mavi yakalı işçileri yerinden edeceğini söyledi

New York Üniversitesi Profesörü kriz kahini Nouriel Roubini’den ekonomiye ilişkin yeni tahminler geldi. Roubini, “Teknoloji ilerledikçe üçüncü sanayi devrimi heyecanı da artıyor. Üretimde verim artacak, ancak istihdam talebi artacak mı, belli değil. Sermayeye ve yetkinliğe duyarlı, işgücü kısmaya yönelik teknolojilerle üçüncü sanayi devrimi, tozu dağılmadan mavi yakalı işçileri yerinden edecek.” dedi. İSTİKRAR BOZULACAK “Yeni fabrikalarda bin robot, bir işçi olacak. Hizmet sektöründe yaratılan istihdam imalattaki kaybı telafi edemeyebilir. Gelir ve servet dağılımındaki eşitsizlik artacak, bu da talep ve büyümeyi etkileyecek. Sosyal ve siyasi istikrar bozulacak. Gelir çok harcayandan, çok biriktirene akacak.” şeklinde yorum yapan Roubini, dijital ekonominin yeni cesur dünyasında genele yayılan kalkınma için eğitimin şart olduğuna dikkat çekti. Roubini, işini yazılım ve makinelere kaptıranlara kalıcı gelir sağlamak gerekeceğini belirterek geçmişten ders alınması gerektiğine işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bener BENLi02 Ocak 2015 13:43

    Yıllardır söylediğim şey gerçek oluyor galiba. Çok doğru bir tespit. 3 boyutlu yazıcılarla birlikte 3. Sanayii devrimi geliyor. iși robotlar yapacak. Ver hammaddeyi gerisini robotlar halletsin.